Алберт Попов завърши на 15-то място в слалома в Аделбоден,

...
Алберт Попов завърши на 15-то място в слалома в Аделбоден,
Коментари Харесай

Алберт Попов с 15-то място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Аделбоден

Алберт Попов приключи на 15-то място в слалома в Аделбоден, Швейцария, кръг от Световната купа по алпийски ски. Българският скиор даде 13-то време в първия манш и 19-то във втория, като общият му резултат бе 1:53.90 минути, с което той изостана с 1.37 секунди от спечелилия Мануел Фелер (Австрия).

И в двете си спускания Попов имаше проблеми в последния бранш от пистата, където бе по-бавен от конкуренцията, като това не му даде късмет да се бори за място в топ 10. Втори през днешния ден приключи представителят на домакините Лоик Меяр (+0.18 секунди), а на почетната стълбичка се качи и Стивън Амие от Франция (+0.34).

Алберт към този момент има 66 точки в дисциплината от началото на сезона и заема 12-то място в класирането, до момента в който с днешния си триумф Фелер измести своя съотечественик Марко Шварц от първата позиция. В генералното класиране Попов е на 40-то място, а водач е Марко Одермат (Швейцария) със 736 точки, 272 повече от втория Шварц.

За белия кортеж предстоя четири надпревари във Венгер, Швейцария, в интервала 11-14 януари, като последното от тях ще бъде слалом и още веднъж с присъединяване на Алберт Попов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР