Алберт Айнщайн е известен немски физик–теоретик, философ и писател от

...
Алберт Айнщайн е известен немски физик–теоретик, философ и писател от
Коментари Харесай

На какво се дължи гениалността на Айнщайн

Алберт Айнщайн е прочут немски физик–теоретик, мъдрец и публицист от еврейски генезис. Работил през огромна част от живота си в Швейцария и Съединени американски щати, той е считан за един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена.

Неговото лице е едно от най-разпознаваемите във всички елементи на земното кълбо, а постоянно е определян и като бащата на актуалната физика.

Това, което постоянно е смайвало света, е гениалността на Айнщайн. Наскоро обаче извършено проучване откри на какво се дължи тя. Това са извънредно положителните връзки сред лявото и дясното полукълбо на мозъка му.

Основните си писания Айнщайн разгласява на 26-годишна възраст. Те способстват доста за актуалната физика и трансформират радикално визията за космоса, времето, масата и силата. За тази точно просветеност евентуално са съдействали връзките в мозъка му.

 Алберт Айнщайн

Проведеното проучване е под управлението на Вейвей Мън от катедрата по физика в Източнокитайския университет. Той създава нов способ за проучване на мозъка, разкриващ в елементи огромен вързоп нишки, свързващи двете полукълба на мозъка на Айнщайн.

Чрез него той съумява да мери къде нервите минават от едната страна в другата, както и тяхната дебелина. По този метод се демонстрира какъв брой свързани са двете полукълба в съответни региони. Това от своя страна улеснява разнообразни функционалности според от това къде минават влакната.

В изследването са включени 15 възрастни мъже и на 52-а млади мъже, като са изследвани техните мозъчни нишки. Резултатът демонстрира, че Айнщайн е имал доста по-развити връзки сред някои елементи на мозъчните полукълба в съпоставяне както с младата, по този начин и с старата контролна група.

Подобен " вътрешен взор " към мозъка на Айнщайн в нещо, което предходните проучвания не са реализирали. Мън работи със фотосите с висока резолюция, оповестени от други учени през 2012 година на вътрешните повърхности на двете полукълба на мозъка на Айнщайн.

До момента не е регистриран различен случай на толкоз добре развити мозъчни нишки, като тези в мозъка на Айнщайн.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР