Албанският президент Илир Мета на среща с посланиците на страните-членки

...
Албанският президент Илир Мета на среща с посланиците на страните-членки
Коментари Харесай

Напрежение на Балканите: Албанският президент изкара войската на улицата!

Албанският президент Илир Мета на среща с посланиците на страните-членки на Европейския съюз (ЕС) съобщи, че в длъжността си на висш главнокомандващ ще изкара войската на улицата. Това ще се случи, в случай че има опит за осъществяване на локалните избори в страната на 30 юни, които той отсрочи, предава скопското електронно издание „ МКД “.

Според албанския всекидневник Shqip, албанският държавен глава е споделил, че е получил информация от задгранични служби, че в случай че се стигне до осъществяване на вота ще бъдат проведени безредици по улиците на градовете, а той, като президент, не може да допусне това.

Срещата, извършена с посланиците на страните-членки на Европейски Съюз, продължи два часа и бе отдадена на политическата рецесия в страната, изключително на решението му да отсрочи изборите, прецизира Фокус.

Мета изпрати писмо до посланиците във вторник, в което изяснява аргументите за отлагането на изборите, като добави, че „ албанците няма да гласоподават на 30 юни “.

В писмото той оцени решението на ръководещата Албанска социалистическа партия за импийчмънт като прелом.

Мета, наред с други неща, даде обещание да се опита да събере албанския министър председател Еди Рама и водача на главната опозиционна албанска Демократическа партия Лулзим Баша на масата за договаряния, с цел да намерят решение.

Ако успее в това, както се оповестява, той ще помоли опозицията да се откаже от планувания за 21 юни митинг на „ албанската обединена съпротива “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР