Албанският премиер призовава международната общност да окаже финансова помощ и

...
Албанският премиер призовава международната общност да окаже финансова помощ и
Коментари Харесай

Премиерът на Албания благодари на региона за помощта


Албанският министър председател приканва интернационалната общественост да окаже финансова помощ и експертно подпомагане на страната за възобновяване от мощното земетересние от 6,4 по Рихтер, което лиши живота на 51 души и остави хиляди хора без дом, съобщи Асошиейтед прес.

Премиерът Еди Рама уточни през днешния ден, че държавното управление прекроява бюджета, само че посочи, че ще бъде " човешки невероятно " да се направи всичко без поддръжката на интернационалните сътрудници.

Албанският министър председател Еди Рама благодари на водачите в района за помощта в оправянето с следствията от разрушителното земетресение. На среща с задграничните посланици в Албания министър-председателят благодари на техните страни за помощта, предава организация „ Макфакс “.

„ Не мога да намеря думи, с които да изкажа какъв брой доста значи тази поддръжка. Беше прелестно по какъв начин реагираха Вучич и Заев... да не приказвам за нашите братя от Косово. Прекрасно “, съобщи той.

Албанският министър председател също по този начин благодари на Унгария и Румъния, като напомни, че румънският избавителен екип е дошъл в страната му по лична самодейност.

„ Прекрасно е да видите хора от Европа да идват в страна, за която в никакъв случай не са знаели нищо, нито албански език, нито опит в рискоуването на живота си за непознати “, сподели Рама.

Той също благодари на Съединените щати, папа Франциск и Саудитска Арабия, извинявайки се на тези, които е не запомнил да спомене.

Днес беше записано ново земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер на 35 километра Северозападно от Тирана малко след 7 часа локално време тази заран от Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Епицентърът на труса е бил в Адриатическо море. За момента няма данни за потърпевши и нанесени вреди.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР