Албанските опозиционни депутати отново прекъснаха заседанието на парламента, за да

...
Албанските опозиционни депутати отново прекъснаха заседанието на парламента, за да
Коментари Харесай

Албанската опозиция прекъсна гласуването на бюджета в парламента с факли и натрупани столове

Албанските опозиционни депутати още веднъж прекъснаха съвещанието на Народното събрание, с цел да стачкуват против това, което съгласно тях става все по-често властническо ръководство от ръководещите социалисти

От LLAZAR SEMINI Associated Press 20 ноември 2023 година, 6:00 ч.

ТИРАНА, Албания -- Албанските опозиционни депутати още веднъж нарушиха съвещанието на Народното събрание на Понеделник, с цел да стачкуват против това, което съгласно тях е все по-авторитарно ръководство на ръководещите социалисти.

Демократичните депутати възпламениха факли и натрупаха столове един върху различен в средата на залата сега, в който министър председателят Еди Рама седна на мястото си, с цел да гласоподава бюджета за идната година. Кордон от телохранители спря опозиционните депутати да се приближат до седалищата на кабинета.

Левите социалисти, които имат 73 места в 140-местния парламент, направи бързо кардинално гласоподаване и закри съвещанието за 5 минути. Дебат по всяка бюджетна позиция се чака по-късно тази седмица.

Една от факлите провокира дребен пожар, който беше сподавен от опозиционните депутати.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Опозицията желае да сътвори парламентарни проверяващи комисии, които да проверяват хипотетични случаи на корупция, включващи Рама и други висши държавни чиновници.

Социалистите споделят, че настояванията на опозицията не са в сходство с конституционните условия.

Газменд Барди, един от опозиционните депутати, сподели, че няма да разрешат на Народното събрание да придвижи отвън естествената си работа.

„ Нашата борба е да покажем на всеки жител, че това не е Народното събрание, който ги съставлява “, сподели той.

Но Бледи Кучи, началник на парламентарната група на социалистите, прикани албанците да отбележат, че Народното събрание утвърждава най-големия бюджет до момента и два пъти по-голям от 2013 година, когато социалистите пристигнаха на власт.

„ В демокрацията опозицията приказва с други възможности, а не с пламъци “, добави той.

Прокурорите настояват, че 79-годишният Бериша е дал финансови услуги на своя шурей, който беше задържан. Бериша сподели, че и двамата са почтени, и твърди, че делото е политически стимулирано и че неговият конкурент Рама стои зад него.

Барди сподели, че опозицията ще се радикализира стачкува, само че не даде детайлности.

Опозицията е разграничена на най-малко три групи от 2021 година, когато на Бериша и членовете на фамилията му бе неразрешено влизането в страната от Съединени американски щати, а по-късно и от Обединеното кралство, заради хипотетично присъединяване в корупция. Бериша е четвъртият върховен албански чиновник, на който е неразрешено да влиза в Съединени американски щати заради корупция. демократично, икономическо и обществено развиване на страната.

___

Следвайте Llazar Semini на https:/ /twitter.com/lsemini

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР