Албански съд призна за виновен бившия вътрешен министър Саимир Тахири

...
Албански съд призна за виновен бившия вътрешен министър Саимир Тахири
Коментари Харесай

3 г. пробация за ексвътрешния министър на Албания

Албански съд призна за отговорен някогашния вътрешен министър Саимир Тахири по обвинявания в корист със служебно състояние, само че го оправда по обвиняване в наркотрафик. Тахири получи три години пробация , осведоми " Ройтерс ".

Прокуратурата изиска Тахири, един от най-близките съдружници на премиера Еди Рама, да бъде наказан на 12 година затвор по обвинявания в корупция, наркотрафик и присъединяване в незаконна организация . Случаят раздруса държавното управление на Албания.

Присъдата е произнесена месец преди с траните членки да решат дали Европейски Съюз да стартира договаряния за присъединение с Албания.

" Съдът реши, че аз не съм нарушител или наркотрафикант, не съм част от незаконна група, само че ме осъди за корист със служебно състояние, тъй като използвах една и съща кола с мои братовчеди ", разяснява Тахири решението на съда, което беше оповестено шест часа по-късно от плануваното.

Прокуратурата стартира следствие против някогашния силов министър след телефонен диалог с наркотрафиканти, задържани в Италия. Смяташе се, че Тахири е бил отдалечен братовчед на някои от тях и е взел участие в наркотрафик.

Управляващите социалисти отхвърлиха настояването да се отнеме имунитетът на Тахири през предходната година , само че той се отхвърли самичък през май, откакто Европейски Съюз изиска от Тирана съществено да се заеме с битката против корупцията, в случай че желае да се причисли.

Тахири пое вътрешното министерство на 34-годишна възраст през 2013 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР