Алавес стигна до инфарктна победа над Леванте с 1:0 в

...
Алавес стигна до инфарктна победа над Леванте с 1:0 в
Коментари Харесай

Алавес се справи с Леванте, но с доза късмет

Алавес стигна до инфарктна победа над Леванте с 1:0 в дуел от 26-ия кръг на Примера. Победното попадение пристигна в края на мача, когато прецизен беше Лагуардиа. Домакините пропуснаха и дузпа, която беше пропиляна от Гарсия.

Двата отбора приключиха дуела с по 10 души, откакто Чема от гостите и Мунир Ел Хадади от домакините бяха изгонени от съдията Борбалан.

Още в 10-ата минута на дуела Чема от Леванте съумя да си освободи пространство и стреля рисково, само че Фернандо Пачеко избави ефектно.

Шест минути по-късно Алфонсо имаше отличен късмет да открие резултата, само че не съумя да го стори.

В 29-ата минута на срещата Чема фаулира откъсващ се в наказателното поле противник, а съдията Давид Фернандес Борбалан отсъди дузпа като изгони провинилия се състезател. Зад топката застана Ману Гарсия, само че мощният му удар мина настрана от вратата.

Това като че ли наруши ритъмя в играта на домакините и те не съумяха да се отърсят от този потрес. В 74-ата минута Леванте стигна до греда, откакто ударът на Иви нацели левия непряк дирек на вратата на домакините.

Три минути по-късно играчите на терена останаха по 10 в тим, откакто Мунир Ел Хадади от Алавес получи втори жълт картон и напусна терена.

Така в последна сметка в края на дуела Алавес пречупи противника си с попадението на Виктор Лагуардиа. След триумфа Алавес към този момент е на 14-ото място с актив от 31 точки, а Леванте е на 17-ото място с 20.

По рано денем Бетис и Реал Сосиедад не излъчиха победител, завършвайки 0:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР