Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Карлово няма да бъде закривано.

...
Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Карлово няма да бъде закривано.
Коментари Харесай

Няма да закриват АГ отделението на болницата в Карлово

Акушеро-гинекологичното поделение на болничното заведение в Карлово няма да бъде закривано .

Това стана ясно след среща на кмета Емил Кабаиванов, шефа на болничното заведение доктор Христо Пелов и шефа на Здравната каса Дечо Дечев, в наличието на заместник-министъра на опазването на здравето Жени Начева.

Припомняме, през вчерашния ден жители излязоха само че митинг против съкращаването на 12 клинични пътеки на отделението , поради дефицит на анестезиолози.

 Протестират за опазване на АГ отделението в Карлово
Протестират за опазване на АГ отделението в Карлово

В АГ-то се раждат годишно сред 350 и 500 деца

Проблемът със прекъсване на клиничните пътеки в АГ отделението е решен в интерес на карловската болница, показват от общината.

Подписано е съглашение сред НЗОК и Българския лекарски съюз, с което се подсигурява, че сходни проблеми в общинските лечебни заведения в бъдеще ще бъдат решавани позитивно и в интерес на лечебните заведения .

Кметът на община Карлово благодари на шефа на НЗОК доктор Дечев за бързата реакция и разрешаването на случая в интерес на жителите на карловската и прилежащите общини. Кметът Емил Кабаиванов, който през вчерашния ден прикани за съответно финансиране от страна на страната на общинските лечебни заведения, дефинира днешното решение като заслужено .

Той благодари и на всички жители, лекари и експерти за дейното присъединяване във вчерашния митинг, вследствие на който се е стигнало до днешното заслужено решение. Това демонстрира за следващ път, че когато сме дружно и поддържаме дела в полза на жителите и обществото, се реализират позитивни резултати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР