Акумулиране на гражданската енергия на различни граждански организации и лица

...
Акумулиране на гражданската енергия на различни граждански организации и лица
Коментари Харесай

Ново гражданско движение търси промяна и развитие на малките общини

Акумулиране на гражданската сила на разнообразни цивилен организации и лица от цялата страна и сливането ѝ в огромно Гражданско придвижване.

Това е задачата пред нова конструкция, която сега е в развой на основаване и сплотява в себе си Сдружение на кметовете на дребни обитаеми места, които са към 4000 души, неправителствени организации, Съюза на картофопроизводителите, Съюза на пенсионерите, Областен съвещателен съвет по отглеждане на животни, както и доста персони от публичния и политически живот в страната.

Основната цел на новото бъдещо съдружие е да спомогне за създаване на нов модел на административно ръководство, гражданско присъединяване във вземането на значимите политически решения, съответна данъчна политика, обезпечаване на енергийната и национална сигурност на страната и други, като главната концепция е за развиването на дребните общини в България.

Според основателите на новото придвижване, жителите носят съществена отговорност за качествения надзор при взимането на значимите управленчески решения.

" Изключително значимо и извънредно навременно и извънредно належащо, тъй като тези дребни обитаеми места, които имат кметове и кметски наместници, като че ли са забравени от ръководещите и изпълнителаната власт. В това съдружие вземат участие и браншови огранизации, хора в разнообразни сфери на стопанството и общественици. Това обединяване има за цел освен да подкрепи дребните обитаеми места, а и присъединяване на жителите в ръководството да не бъде официално ", заяи пред " Евроком " магистратът Румяна Ченалова във връзка с визията на новото гражданско придвижване.
`Ново

" Ние си излъчваме представители, а те ще поддържат постояна връзка с представители на страната ", това съобщи от своя страна кметът на Калофер и ръководител на кметовете на кметства в България Румен Стоянов за механизма, по който новото гражданско придвижване ще комуникира с страната.

Той въпреки всичко регистрира, че през последните шест месеца този развой не е бил на разположение и е нямало действителна връзка сред държавното управление и общините.

По думите му от тяхна страна са изпратени най-малко 10 писма с молба за среща към ръководещите.

Водещ на събитието беше журналистът и издател на уеб страницата liberta.bg - Стоян Тончев.

На вчерашната конференция участваха още хора като проф. Боян Чуков, Максим Генчев, Янко Топалов, Иван Михайлов, Ана Заркова.

Сред гостите беше и съветникът при премиера в оставка Кирил Петков - Явор Дянков. Той се показа пред учредителите и присъстващите в зала 10 на НДК и пред публиката съобщи, че е акредитиран от него да участва на събитието и да се извини от негово име за неуспеха на ръководството на кабинета " Петков ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР