Актьорството е много по-трудна и сурова работа от моделствотоБеше ми

...
Актьорството е много по-трудна и сурова работа от моделствотоБеше ми
Коментари Харесай

Олга Куриленко: Аз съм здраво работещо момиче

Актьорството е доста по-трудна и сурова работа от моделството


Беше ми прекомерно занимателно да бъда в облика на Бонд гърл. Даниел Крейг е прелестен като 007


Олга Куриленко е скандално привлекателна жена с кариера в света на модата, рекламата и киното. Тя е блъснала джакпота от генетичната лотария и има едно от най-качествените тела в промишлеността. Родена е в Украйна, прави своя моделски дебют още на 13 години в Москва и оттова всички пътища за нея водят към Париж. Олга става супермодел още преди да навърши пълноправие, а при започване на новия век се ориентира и към актьорсккия поминък. Тя става един от дребното супермодели с сполучлив пробив в киното и скоро печели уважението даже на по-елитарните критици и коментатори. Световната популярност идва при Олга с ролята на момиче на Бонд в “Спектър на утехата ”, който нахлува в кината тъкмо преди 10 години. Куриленко продължава да се снима по едно и също време в комерсиални продукции и артхаус филми. Работи с митове като Терънс Малик в To the Wonder, партнира на Том Круз в “Забвение ” и на Ръсел Кроу в The Water Diviner. Днес Куриленко продължава да е една от най-елегантните и полово наелектризиращи дами в света на шоубизнеса.

 olga-kurylenko-1  olga-kurylenko-2  olga-kurylenko-4  olga-kurylenko-5  olga-kurylenko-6  olga-kurylenko-7  olga-kurylenko-8  celeber.ru  olga-kurylenko-10  olga-kurylenko-11
– Олга, Вие имате богата кариера в няколко сфери, само че сте най-прочута с ролята си на Бонд-момиче в “Спектър на утехата ” от 2008-а. За 10 години доста неща се трансформираха. Радикалният феминизъм е във напредък и акции като #MeToo си слагат за цел да преформатират половите връзки и да трансформират напълно филмовата среда. Как виждате през днешния ден архетипния облик на момичето на Бонд?
– Лично аз нямам недоволства от стандарта на красива партньорка на добре изглеждаш английски разузнавач и владея главно приятни мемоари от работата си по “Спектър на утехата ”. Беше ми прекомерно занимателно да бъда в облика на Бонд-гърл. А Даниел Крейг е прелестен като 007. Виждам какво се случва с целия културен пейзаж и се надявам да е за положително. Не считам, че на всички места би трябвало да виждаме сексизъм. Момичето на Бонд може да бъде мощна и самостоятелна жена, само че в това време да бъде чаровна и чувствена. Интересно е да се комбинират противоположни качества. Искам девойките на Бонд да бъдат по едно и също време мощни и женствени.

– Вие сте част от шоубизнес елита и сте прекарала дълги години по върховете на светския живот и под прожектора на медийния интерес. Как Ви се отразява този начин на живот?
– Противно на упованията и заглавията, моят живот въобще не е блестящ. Всъщност аз повеждам много елементарен обичай. Основно работя. Аз съм крепко работещо момиче. Не съм някаква капризна принцеса с неуместни упования и искания. Дори нямам време за множеството от типичните, стереотипни блестящи неща. Просто съм експерт и си правя работата.

– Какво е за Вас Холивуд?
– Холивуд репрезентира една огромна фантазия, една приказна в съзнанието на доста хора. Но за мен това е мястото, на което си изкарвам прехраната със крепко бачкане. На аления килим ние се преструваме играем функциите на приказни герои. Малко е като историята на Пепеляшка. Когато часовникът удари аз още веднъж ставам сива мишка и се прибирам у дома. Свалям блестящата, скъпа рокля и всичко свършва. Това е Холивуд за мен. А и не съм от хората, които се прехласват по червени килими и блестящи приеми.

– Какво търсите в един мъж?
– Способността да ме разсмее и да ме подтиква интелектуално. Ако един мъж успее да направи това за мен няма да има изключително значение по какъв начин наподобява. Може да е невисок и с огромно шкембе. Лошият темперамент обаче в действителност може да ме отблъсне. Гадният манталитет от време на време не предстои на ремонт и промяна.

– Кое е по-трудно – работата на модел или тази в киното?
– Актьорстовото е доста по-трудна и сурова работа от моделството. Да си модел не е изключително тежко. В киното е доста по-сурово и изискващо. Толкова доста подготовка отива за една роля – променяш типа си, изменяш маниерите и акцента си, ставаш напълно различен човек. Моделството е обвързвано с доста пътешестване и това в един миг може да стане изтощаващо. Но в този момент като се замисля, работата в киното също непрекъснато ме води на път.

– Вече имате много екшън филми в портфолиото си на актриса. Какво Ви притегля към този въжки род?
– За мен да се фотографирам в екшън филми е чист ваучър. Накои се получават по-добре от други, няма по какъв начин постоянно да се сътвори първокласен артикул. Но това са филми за развлечение. Когато започвах пътя си на професионална актриса, в никакъв случай даже не съм си и представяла, че ще вземам участие в екшън продукция. Преминах през разнообразни жанрове, само че не съм си и мечтала в миналото да бъда определяна като екшън актриса. Като по-млада бях запленена от филмите на режисьори като Михаел Ханеке и Бергман – съществени психически драми, които нямат нищо общо с комерсиалните и избухливи артикули на Холивуд. Но след триумфа на “Хитмен ” към мен заваляха оферти за сходни по темперамент функции. Не отхвърля функции в екшъни, само че виждам да варирам и да редувам. Снимам се в драми и дребни самостоятелни филми. Това е значимо за мен. Нямам изключително колям опит с комедиите, само че ми се желае да се опитвам и там.

– Смятате ли себе си за политически зает човек?
– Следя политиката, само че не съм от хората, които обичат да споделят обществено своята позиция. Със сигурност съм загрижена за ставащото по света. Понякога е ужасно. И в Украйна, и в Русия и в Съединени американски щати. Няма по какъв начин човек да не е угрижен.

– Какво мислите за горещия спор за разликата в заплащането във филмовата промишленост и акцията дамите да получавата колкото мъжете?
– Следя дебата, само че ми става смешно когато стартираме да приказваме за действителни цифри. Някакви звезди споделят “Получих единствено 15 милиона $ за този филм, а моят сътрудник взе 28 милиона ”. И аз си мисля: “Сериозно ли, хора? ” Деца гладуват, а вие говорите за десетки милиони долари и се оплаквате. Звучи необичайно да хленчиш за 15 милиона $. Аз не чакам да получа същия хонорар като Том Круз, да вземем за пример. Когато звездите са на едно равнище и мъжът получи повече някак си го разбирам. Но като цяло ми е смешно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР