Актьорът Владимир Карамазов спечели втора награда в категорията за портретна

...
Актьорът Владимир Карамазов спечели втора награда в категорията за портретна
Коментари Харесай

Шейхове отличиха фотография на Владимир Карамазов

Актьорът Владимир Карамазов завоюва втора премия в категорията за портретна снимка от осмото издание на Международния конкурс „ Xposure “.

Церемонията по награждаването се организира на 3 март в емирство Шаржа, Обединени арабски емирства (ОАЕ), под егидата на Шейх Султан бин Ахмед Ал Касими, заместник-владетел и ръководител на Медийния съвет на емирството, оповестиха от Генералното ни консулство в Дубай в формалния си уебсайт. 

Българинът впечатли журито с кадър, озаглавен „ Спомен от предишното “, сниман във Филипините през 2021 година по време на фотосите на риалити предаване.



„ Христина е от най-близките ми хора, правилен другар и безценен човек. Тя работеше доста там, а аз след фотоси обикалях с едно разрушено моторче из селата в региона на провинция Камаринес Сур. Открих едно картинно рибарско селце, против което се откриваше панорама към вулкана Майон. Често вървях там, въпреки и да беше надалеч. Снимах и си общувах с хората. Изкарвах си доста добре всякога. И всякога се връщах, разказвах ѝ и я карах да пристигна с мен. Исках да ѝ го покажа. И тя все не искаше, тъй като имаше работа. Но веднъж съумях да я убедя и Хриси се качи на разрушеното моторче. Много желаех да си изкара следобяд, който да помни “, споделя за основаването на фотографията Владимир Карамазов.

В своята страница във Facebook артистът споделя още, че по пътя към селцето ги настига стихия.

„ Видях, че небето става все по-черно и че ще се излее дъжд, подобен какъвто ние в БГ не можем да си представим.

И това се случи. Едвам пристигнахме, а там нито вулканът се виждаше от бурята, нито нищо “, споделя той.

След като стигат до селцето, двамата се подслоняват в една колиба. „ Бяхме мокри. Тя се подпря на прага на вратата и аз видях фрагмента. Мрачен кадър със страхотна натурална светлина. Започнах да фотографирам и внезапно изтичаха две деца. Буквално се нанизаха в фрагмента. Погледнах в апарата какво е станало и видях брилянтна комбинация с една страхотна жена, която гледа може би към спомените си. Сигурен съм, че някой от горната страна ни подари този кадър. За нас двамата, поради загатна от това лято “, разкрива още създателят на фотографията.

За получената премия от Международния конкурс Владимир Карамазов написа:

„ Това, което се случва тези няколко дни, е в действителност огромен подарък от живота.

Исках да печеля този конкурс – „ Xposure International Photography Awards “, тъй като е сложен, тъй като е безвъзмезден и вземат участие огромен брой фотографи (на церемонията май споделиха 80 000 кадъра) и тъй като за разлика от доста други състезания в този има единствено първо и второ място. Кръговете в журирането са пет и аз ги минавах. Накрая с Хриси влязохме във финалната седмица в категория „ Портрети “.

След две седмици получих имейл, че съм от двамата спечелили, които ще си поделят първото и второ място “.

На церемонията в наличието на Тарик Саид Алай, общоприет шеф на държавното медийно бюро на Шаржа, бяха връчени премиите в 10 разнообразни категории, допълниха от Генералното ни консулство в Дубай.

На състезанието се явиха участници от 190 страни, измежду които Китай, Индия, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Русия, Германия, Италия, Бразилия, Египет, Украйна, Съединени американски щати, Обединеното кралство, България и други, показаха от там.

„ Голямата премия беше извоювана от Алена Гром от Украйна за нейния прочувствено вълнуващ кадър „ Открадната пролет IV “, който показва въздействието и сезоните, изгубени във войната “, споделиха още от дипломатическата ни задача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР