Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с

...
Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с
Коментари Харесай

Стефан Данаилов е в тежко състояние

Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с дихателна непълнота, която затруднява сърдечната и бъбречната активност, още веднъж има потребност от апаратно подкрепяне на дишането му, написа " www.actualno.com ". 

Според информацията, огромният проблем на Данаилов е онкозаболяването му. Вестник “Галерия ” заяви през вчерашния ден, че в белия дроб на артиста има разсейки от рак. Това е правилно по принцип, само че не напълно тъкмо, споделят лекари, които познават здравословното му положение от години. Нинова за Данаилов: Не е добре Стефан Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява положението на артиста Стефан Данаилов пред bTV. " Не е добре Стефан ", заяви Нинова.

Лимфомът е подло онкологично заболяване, което се показва с поява на туморна маса в лимфните възли. При артиста преди 6 години засегнатият лимфен възел е в региона на корема, а през днешния ден има доста огромно образувание в лимфен възел в региона на белия дроб, което също затруднява дишането. При лимфом най-честият край е дихателна непълнота или прекратяване на перисталтиката на червата. Стандартното лекуване на лимфом включва цялостно заличаване на имунната система на болния с цитостатици и по-късно рестартирането ѝ посредством растежен хормон или присаждане на гръбначномозъчни кафези. Ремисията при лекуване на неходжкинов лимфом продължава години и болните се усещат добре, само че ракът стои загнезден и от време на време се задейства. Тоест лекуването, с изключение на тежко, е и нестабилно. Във финалния етап ракът трансформира цялата съединителна тъкан на болния в голям израстък, а не, както при нормалните карциноми, да има разсейка в черния дроб и болните на практика да умират от апетит, тъй като повреденият черен дроб пречи на естествения метаболизъм.

Заради затруднената сърдечна и бъбречна непълнота, Данаилов е замаян и се намира в така наречен медикаментозна кома, въпреки че в медицината публично подобен термин няма. Посещенията при огромния артист са мощно лимитирани, тъй като имунната му система е доста податлива и даже слаб по принцип за здрав човек вирус може да го убие. Засега и прогнозите не са доста оптимистични, само че вярата остава жива.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР