Актьорът от театър "Възраждане" Йордан Ръсин е тазгодишният носител на

...
Актьорът от театър "Възраждане" Йордан Ръсин е тазгодишният носител на
Коментари Харесай

Йордан Ръсин с актьорската награда Андрей Баташов

Актьорът от спектакъл "Възраждане " Йордан Ръсин е тазгодишният притежател на премията на името на Андрей Баташов, основана от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик приорат България.

Отличието е учредено предходната година и се присъжда на млади актьори до 33-годишна възраст, които имат освен ярки достижения на сцената и екрана, само че и доблестно гражданско държание и благородна активност в интерес на хората. Първият лауреат на наградата – статуетка на скулптора Спас Киричев, е Владимир Зомбори от МГТ „ Зад канала “.

Йордан Ръсин е ученик на проф. Снежина Танковска в НАТФИЗ. Освен в Общински спектакъл „ Възраждане “ има изяви в Театрална работилница „ Сфумато “, Народния, Младежкия, Сатиричния спектакъл и други Притежател е на премия „ Аскеер 2017 “ за поддържаща мъжка роля (Телегин от „ Вуйчо Ваньо “ на Чехов, реж. Григор Антонов) и на „ Икар 2019 “ за поддържаща мъжка роля (Глигор от „ Нова Библия “ по Радичков, реж. проф. Иван Добчев). Редовно взе участие в благотворителни представления и начинания в интерес на деца в неравностойно състояние, възрастни хора и така нататък

Тази година конкуренцията за премията „ Андрей Баташов “ беше доста оспорвана. От близо 10 оферти от разнообразни театри в София и страната журито в състав режисьорите проф. Здравко Митков и Петър Денчев, артистът Димитър Баненкин, кастинг-режисьорът Ирина Коцева и нашата колежка – журналистката Ирина Гигова, излъчи трите номинации. В тройката с изключение на Ръсин място откриха Боян Арсов от Сатиричния спектакъл и Весела Бабинова от МГТ „ Зад канала “.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР