Актьорът, който спечели „Аскеер” през 2009 г. в категория „Изгряваща

...
Актьорът, който спечели „Аскеер” през 2009 г. в категория „Изгряваща
Коментари Харесай

Димо Алексиев: Трудно е да си чики-рики, ние сме големи звезди с по 3,60 лева в джоба

Актьорът, който завоюва „ Аскеер” през 2009 година в категория „ Изгряваща звезда” за основната си роля в постановката „ Калигула” на режисьора Явор Гърдев, преди време бе пуснал публикация в обществените мрежи: „ Търся си платена работа”. И не, не беше подигравка, напълно искрено обръщение, че известността в България не значи безусловно финансова сигурност, камо ли благоденствие.

„ Защото като станеш малко по-популярен, стартират да ти звънят всевъзможни хора, за всевъзможни неща и всичко е благотворително, и всичко е все за без пари. И в случай че откажеш, стартират да те считат за надут и нагъл”, разяснява Димо Алексиев. Дава си сметка, че в един миг участията са много, само че се оказва, че си притиснат от сметки в бита. „ Всъщност това е доста смешно... Ние сме огромни звезди с по 3,60 лв. в джоба. И е доста крепко да си огромна звезда”, изтъквал е артистът с горчива подигравка.

Без терзание, той споделя по какъв начин е изкарал два сезона и половина в Народния спектакъл без да получи нито една роля. Стоял, тъй като тогава се родила огромната му щерка Лора, която е от колежката му Ани Топалова. Димо бил заставен да стои на този щат, с цел да има сигурна заплата. И въпреки да изиграл мощна роля в „ Калигула”, с която се популяризира и получи премия, даже се съблече на сцената, поради нея, май понесъл повече негативи, в сравнение с позитиви. След като получил „ Аскеер”, артистът не получавал функции по неразбираеми за него аргументи. Освен това, изтъквал е Димо Алексиев, един път когато си се докоснал до „ подобен спектакъл, по-късно е доста комплицирано да се върнеш и отново да си чики-рики”.

Димо Алексиев, който има щерка Кайра от танцьорката и преподавателка по испански език Анжела Медзикян, не за първи път се оправя с финансови провокации. Актьорът, който е роден в София, трябвало да прояви креативност по отношение на бюджета си още при започване на кариерата си, което е в Драматичния спектакъл във Варна. „ Всеки се бори за парите си. Колкото и да се правиш, че не са значими, изключително след варненския ми интервал... Примерно, взимаш 300 лв. заплата, 150 плащаш за стая, и оттова насетне ти какво ще правиш...”, загатвал е артистът за този интервал. А трябвало да пътува и до София. Разходите го притискали, поради което той съвместявал щата си в театъра с други работни места. „ По едно време единствено хеликоптер не се бях научил да карам”, смее се Димо. Във Варна опциите за артист не са доста. Трябва да е или аниматор, или да работи в някой хотелски комплекс. През 2009 година Алесиев се мести в Народния спектакъл „ Иван Вазов”, където също се сблъсква с тествания.

И въпреки всичко през днешния ден е измежду най-популярните артисти. Той е доктор Генадиев в поредицата „ Откраднат живот”. Зрителите на Нова тв го гледаха в „ Маскираният певец”, а неотдавна наблюдават играта му и в новия сериал „ Ягодова луна”. „ Нямам визия за какво станах артист. Исках да стана волейболист. Защото бях доста надарен волейболист, обаче по този начин ми се стекоха нещата, че не съумях... Да речем, че когато смесваш младост с нелепост и упоритост, добавиш още щипка упоритост, може да си направиш неща, които може да си носиш цялостен живот след това”, казвал е Димо.

Той регистрира като неточност, че не е учил езици, колкото би трябвало, въпреки че е приключил гимназия с профил френски език. Дипломира се в НАТФИЗ през 2006 година със компетентност актьорско майсторство за трагичен спектакъл в класа на доцент Веселин Ранков и печели премията „ Най-най-най”. Не съумял да участва на тържествената гала, защото бил на фотоси в Русе. Там той бил и артист и каскадьор. Има опит, защото още като студент се ориентира към трупането на умения, които ще са му потребни в специалността. Затова се среща с Емил Видев, който управлява каскадьорска група, подготвила най-хубавите каскадьорски фрагменти в България, с присъединяване в десетки кино продукции, Димо Алексиев незабавно взема решение да се възползва от шанса. Актьорът е извънредно признателен на Емил Видев за това, че му е оказал помощ да добие кондиция и показал самообладание, до момента в който напредне. Помогнал му и да завоюва първата си роля в киното. Препоръчал Димо, който към този момент бил артист и каскадьор. Алексиев има и умения по акробатика, фехтовка и езда.

Почитателите му знаят, че той е и мощно зает с публични проблеми и постоянно искрено споделя позицията си. Самият Димо признава, че славата си има и негативи, като да вземем за пример това, че от време на време хората навлизат внезапно в персоналното му пространство. Веднъж, както си приказва по телефона, почитател се доближил и поискал обща фотография. Актьорът учтиво изтъкнал очевидното, че беседва, а в отговор получил уверението, че ще бъде изчакан. Друг път, както си хапвал в столично заведение, обожател се доближил, направил си селфи с него и индиферентно си траял. Разбира се, Димо разяснява с необятна усмивка и възприятие за комизъм тези случки, написа " Уикенд ".

И въпреки всичко призна неотдавна: „ Нещата такива, каквито са, не ме удовлетворяват. Тепърва има неща, които бих желал да се случат, и бих желал аз да ги случа, да имам опция да ги случа”. Не се отхвърля от фантазиите си и акцентира, че любовта е урок и би трябвало да се опитваш да я вплиташ в това, което правиш. Ако хората вършат с обич това, с което се занимават, светът ще е напълно различен, има вяра Димо Алексиев.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР