Актьорът Камен Донев обяви, че от днес напуска представлението Животът

...
Актьорът Камен Донев обяви, че от днес напуска представлението Животът
Коментари Харесай

Камен Донев скъса с Народния театър. Оттам намекнаха, че е за пари

Актьорът Камен Донев разгласи, че от през днешния ден напуща представлението " Животът е прелестен " в Народния спектакъл, където играе основната роля. Причините: " Крайна непоносимост към обстановката в театъра и безобразното, надменно държание на шефа ".

Донев бе едно от основните настоящи лица в съпротивата против шефа Васил Василев след избухналия скандал сред основния режисьор Александър Морфов и някогашният пресръководител на Движение за права и свободи Велислава Кръстева, която оглавяваше връзките с обществеността в театъра.

" След свадите и събитията, произтекли след това, аз излизах на сцената от обич към спектакъла и от почитание към вас, феновете. Но чашата преля... Аз имам достолепие и няма да разреша то да бъде погазвано ", написа Камен Донев. Но не прецизира съответно какво се е случило.

" Благодаря ви за аплодисментите. Надявам се и имам вяра, че ще се забележим в Народен спектакъл " Иван Вазов " при други условия и друго управление. Ваш: Камен Донев ", приключва отвореното си писмо артистът.

, предшестващи решението на артиста. В сряда стана ясно изненадващото уволняване на фотографа на Народния спектакъл Стефан Н. Щерев, който работи там през последните 10 години. Той е бил осведомен, че договорът му няма да бъде възобновен от новия есенен сезон, без претекстове.

В края на юни пък стана ясно, че Донев и други известни артисти са оповестени за гост-посетители на театъра.

" За да бъде позволен в театъра, където довечера е в основната роля в „ Животът е прелестен “, Камен Донев е получил от портиера бадж с надпис „ посетител клиент “ на входа. Случаен посетител клиент! ", описа възмутено тогава Рени Врангова - брачна половинка на Александър Морфов, който е режисьор на спектакъла.

" Намираме за манипулативно и непрофесионално държанието на артиста Камен Донев, който за следващ път употребява сцената на театъра, с цел да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на Първата сцена на България ", гласи позиция на Народния спектакъл по случая.

Оттам изясняват, че за присъединяване в спектаклите от репертоара на НТ „ Иван Вазов “ с актьорите, които не са на трудов контракт с театъра, се подписват контракти, с които се уреждат взаимоотношенията на страните, в това число и възнаграждението на актьорите.

При възобновяване на спектакъла „ Животът е прелестен “ подобен контракт е подписан и с Камен Донев, който не е щатен артист на театъра. От Народния спектакъл особено прецизират, че са се съобразили с условието на Донев за трикратно нарастване на възнагражданието му за осъществяването на ролята на Семьон Подсекалников. 

" Договорът е подписан на 20.12.2022 година и е в действие до изиграването на 10 представления. До момента в осъществяване на този контракт са осъществени девет постановки с негово присъединяване, а последният му ангажимент е програмиран за 28 септември ", се споделя още в позицията, която загатва, че артистът е желал следващо предоговаряне на изискванията в изтичащия си контракт. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР