Актьорът и невероятно талантлив творец Камен Донев днес празнува своя

...
Актьорът и невероятно талантлив творец Камен Донев днес празнува своя
Коментари Харесай

Един от най-големите ни родни таланти става на 53

Актьорът и необикновено надарен създател Камен Донев през днешния ден чества своя рожден ден. Носителят на десетки награди, измежду които два " Икар " -а, става на 53, осведоми Plovdiv24.bg.

След години на неотклонен труд той продължава да цялостни залите на театрите в цялата страна, а публиката му отвръща с огромна обич и респект към невероятната му заложба и актьорско майсторство.

Известен е с авторските си моноспектакли " Възгледите на един преподавател за националното творчество “, " Възгледите на един преподавател за всеобщата култура “, " Възгледите на един преподавател за силата на словото “ и " За сватбите “.

Роден е в гр. Русе през 1971 година Завършва компетентност " Актьорско майсторство “ в НАТФИЗ през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев.

От 1994 до 2009 г. е артист в Театъра на Българската армия в София.

През 2000 и 2001 г. взе участие в българското телевизионно предаване " Улицата “ на режисьора Теди Москов.

Изиграл е над 40 функции в театъра и киното и е написал повече от 30 драматургични произведения. Реализирал е авторски постановки и хореография. Има участия в български и интернационалните театрални фестивали.

През ноември 2006 г. е оповестен сборникът му " Всичко дотук – текстове за спектакъл, кино и телевизия “, съдържащ текстове от дългогодишното му творчество.

По мотив днешния му празник Драматичен спектакъл Пловдив, където той играе моноспектаклите си, написа:

Честит рожден ден на Камен Донев! Пожелаваме му да е здрав, въодушевен, да допира по този начин завладяващо сърцата на публиката и още доста креативен триумфи!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР