Актьор от Кукления театър разказа с какво Русе го е

...
Актьор от Кукления театър разказа с какво Русе го е
Коментари Харесай

Актьор от Кукления театър: Русе ме спечели с откритостта на хората и отношението им

Актьор от Кукления спектакъл описа с какво Русе го е впечатлил

Ето какво написа Димитър Пишев в мрежата:

" Може да съм софиянец, само че към този момент три години съм в Русе и той ме завоюва с откритостта на хората и отношението им ".

Повод за неговото самопризнание е банално посещаване в кафене в крайдунавския град, от което следва къс, само че прочувствен роман. 

" Този град има извънредно мощна, европейска сила ", споделя по-рано младия създател. Публикуваме част от неговите усещания:

" Да работиш в различен град си има своя сексапил. Получаваш опция да погледнеш всичко през друга призма. И въпреки доста русенци, с които съм разговарял, откогато работя в този град, да са ми казвали, че не го харесват и че от дълго време не е това, което в миналото е бил, аз не съм напълно склонен. Да, евентуално поради оптимистичните си очи по принцип, само че и все пак, този град има извънредно мощна, европейска сила. Тя ме погълна още от първия ми ден, прекаран в него. 

Много бях сюрпризиран, а може би е обикновено, че когато изсвирвам на улицата в Русе, се стопират много повече хора, да разменят няколко думи с мен, в сравнение с когато съм в София. Да, обикновено е, в София всичко е бягане и постоянно нямаш време за подобен вид спирки. Факт е, че доста от русенците не могат да повярват, че съм пристигнал от София, да работя в техния град. Колко необичайно - софиянец да работи в Русе. Много постоянно в погледа им се чете - " Ти вманиачен ли си? " и все пак се радват.

Мисълта ми обаче беше, че постоянно Русе е бягство за мен. Да, там е работното ми място, само че съумявам и да си почивам пълноценно. Много обичам да карам колело в крайдунавския парк, рано заран. Или по крайбрежната улица, която до един миг, имаш възприятието, че е безкрайна. Свобода те лъха, когато усетиш дунавския вятър. И като че ли единствено с една крачка, можеш да отидеш на отсрещния бряг, който някак си не можеш да възприемеш, че не е български. И да, Русе носи своята просвета и хората, които аз съм срещал, също са я носили. Да, проблемите са налице и в младежта, и освен.

А хората носят положително. В тези сложни времена, въпреки всичко, хората ги е еня за просвета. Поне в Русе, най-сериозен взор имам върху тамошната обстановка. Въпреки всичко, спазвайки всички ограничения, хората идват в кукления спектакъл на Княжеска 9, за който различен път ще опиша, каква знакова постройка е. И съм признателен на Бог, че виждам това и че се случва ". 

Димитър Пишев,
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР