Актьор, музикант, текстописец, фронтмен на група Обичайните заподозрени“, един от

...
Актьор, музикант, текстописец, фронтмен на група Обичайните заподозрени“, един от
Коментари Харесай

Стефан Вълдобрев празнува ЧРД с книга

Актьор, музикант, текстописец, фронтмен на група „ Обичайните обвинени “, един от най-многоликите и надарени актьори в България – Стефан Вълдобрев – чества своя 50-годишен празник на 20 май. Рожденият ден е специфичен и необикновен - заедно с издателство Книгомания пуска на пазара своя „ Книга за песните “. Красивият том от над 360 страници с твърда подвързия включва текстове на песни, мемоари и изповеди, фотоси и факсимилета на бележници и нотни тетрадки и ще се появи в книжарниците на 15 май. Дотогава най-нетърпеливите почитатели на актьора могат да закупят изданието онлайн и да бъдат измежду първите, получили подпис.  



„ Ще си спомня какво е провокирало думите да се появят. Кое ги е събрало с мелодията. Къде съм бил аз тогава, какво се е случвало с мен, към мен и по какъв начин ми е повлияло. Как съм се променял и по какъв начин са се променяли песните “, обобщава желанията си създателят.

Уви, изискванията на изключително състояние в страната осуетиха подготвяния от Вълдобрев необикновен концерт-премиера в Зала 1 на НДК през месец май с присъединяване на „ Обичайните обвинени “ и доста нови „ особено обвинени “ артисти, музиканти, сътрудници, другари, посетители и герои от книгата.



„ Книга за песните “ е първа книга на Стефан Вълдобрев, която може да се дефинира като книжовен албум от текстове, лирика и биографични истории. В нея той се демонстрира като ловък повествовател, описвайки почтено, чувствено, без обноски и превземки креативния развой по основаването на 41 песни, като се обгръща интервалът от 80-те години до през днешния ден. Изданието повежда читателя на една вълнуваща разходка - как от инцидентно скимване, срички, каламбур или случайна словесна или музикална фраза, пречупена през подтекста на публичните събития и през призмата на персоналния живот на актьора може да се сътвори шлагер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР