Актуалният слух, че Корнелия Нинова е готова с кабинет в

...
Актуалният слух, че Корнелия Нинова е готова с кабинет в
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Двама кандидати за премиер в кабинета на Корнелия

Актуалният слух, че Корнелия Нинова е подготвена с кабинет в третия мандат, който получи в понеделник, добива все по-реален облик. Източник на Narod.bg, който към този момент разкри една част от евентуалните министри, изясни, че към този момент две имена се „ джуркат “ за най-важния пост – премиерския.

Мълвата от „ Дондуков “ 2 носи, че единият вероятен министър ръководител е Атанас Пеканов, сега длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства.

Пеканов е икономист в Австрийския институт за стопански проучвания (WIFO) във Виена, Австрия, и преподавател във Виенския университет по стопанска система и бизнес (WU Wien), счита се за добре признат и вляво, и вдясно.

Реклама

Втората фигура е много по-спорна – става дума за социалиста Костадин Паскалев, някогашен народен представител и кмет на Благоевград и министър на БРРБ в кабинета на Национална движение „Симеон Втори".

Любопитното е, че за неговата кандидатура натискал енергийният терминатор на Българска социалистическа партия Румен Овчаров.

Информаторът на Narod.bg направи конкретизиране, че за външен министър, с изключение на Даниел Лорер от Политическа партия, се стартира и името на някогашния началник на Министерство на външните работи по времето на Орешарски Кристиан Вигенин (БСП). Той, обаче, бил по-склонен да остане зам.-шеф на Народното събрание, вместо да влезе в изпълнителната власт с кабинет, чийто витален небосвод надали ще е дълъг, в случай че изобщо се стигне до неговото гласоподаване.

За министър на опазването на здравето пък се спряга името на проф. Георги Михайлов от гражданската квота на Българска социалистическа партия.

Очаквайте още детайлности единствено в Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР