Актуалният капитан на Астън Вила в последния сезон от Висшата

...
Актуалният капитан на Астън Вила в последния сезон от Висшата
Коментари Харесай

Ашли Йънг също идва за Мача на надеждата

Актуалният капитан на Астън Вила в последния сезон от Висшата лига Ашли Йънг е следващата звезда, която феновете на " Мача на Надеждата " ще могат да видят на 6 септември на Националния стадион " Васил Левски ".

37-годишният ляв бранител все още е единственият настоящ футболист, който ще се включи в благотворителната самодейност на Стилиян Петров.

Ашли Саймън Йънг е роден на 9 юли 1985 година в Стивънидж, Англия. Започва кариерата си в Уотфорд и един от главните играчи в отбора, който завоюва промоция за Висшата лига през 2006 година

През януари 2008 година е продаден на Астън Вила за 8 милиона лири и печели премията за най-хубав млад състезател в елита на Англия. Играе във финала за купата на лигата против Манчестър Юнайтед на " Уембли " при загубата с 1:2 през 2010 година

През юни 2011 година се мести в тъкмо в Манчестър Юнайтед за 17 милиона лири. На " Олд Трафорд " печели пет трофея - шампионска купа (2013 г.), купата на Англия (2016 г.), купата на лигата (2017 г.), супекупата на Англия (2011 г.) и Лига Европа (2017 г.).

През януари 2020 година минава в италианския гранд Интер (Милано) и печели купата през 2021 година Той е едвам третия англичанин, който става първенец на Серия " А " в историята и то след пауза от 57 години. Първият е великият Джими Грийвс, който победи през 1962 година с Милан. Година по-късно това прави и Гери Хъчънс с екипа на Интер.

След това се връща за втория си престой в Астън Вила. В последния сезон изигра 32 мача във всички шампионати за бирмингамци с един гол. Общо в кариерата си има 618 дуела в британските си клубове във всички шампионати и 57 с екипа на Интер.

Йънг има 39 мача за националния тим със 7 гола. Дебюта си прави на 16 ноември 2007 година на стадион " Ернст Хапел " при успеха с 1:0. Тогава е на 22 години, 4 месеца и 7 дни. Първият му гол е против Дания на 9 февруари 2011 година и с него носи триумфа с 2:1.

Йънг има и един мач в София от евроквалификациите за първентвото през 2012 година Той е титуляр за Фабио Капело при триумфа на англичаните с 3:0 след гол на Гари Кейхил, който също идва за " Мача на Надеждата " и два на Уейн Руни във вратата на Николай Михайлов. Сменен е в 62-ата минута от Джеймс Милнър.

На европейското през 2012 година в Полша и Украйна изиграва 4 мача, като е един от двамата, които изпусат дузпа след 0:0 в постоянното време и продълженията на 1/4-финала против Италия.

На международното през 2018 година в Русия записва 5 дуела. Там англичаните стигнаха до 1/2-финал, изгубен в продълженията от Хърватия с 1:2.

Преди това Джо Коул, Шей Гивън и Стюърт Даунинг потвърдиха присъединяване, а описът включва още Гари Кейхил, Максуел, Емил Хески, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич. Треньор на тима е Мартин О`Нийл.

Селекционерът на българските звезди Димитър Димитров-Херо ще може да избира от Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев, Радостин Кишишев, Красимир Балъков, Илиан Илиев и Здравко Здравков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР