Актуалните конкурси за вакантни войнишки длъжности дават нови възможности на

...
Актуалните конкурси за вакантни войнишки длъжности дават нови възможности на
Коментари Харесай

Обявени са конкурси за вакантни войнишки длъжности във военни формирования

Актуалните състезания за вакантни войнишки длъжности дават нови благоприятни условия на искащите да упражняват специалността „ военнослужещ “. През март посредством структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) може да се подават заявки и документи за присъединяване в състезанията, оповестени от Военноморските сили (ВМС), Военновъздушните сили (ВВС), Съвместното командване на силите (СКС), оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Във Военноморски сили са оповестени 95 вакантни длъжности за матроси (войници) във военните формирования във Варна, Бургас, Каменар, Приселци и други Те са за водолази, разузнавачи, боцман, мотористи, механици, водачи, техници, пожарникари и други Срокът за подаване на заявки е 1 март, а състезанията ще се проведат по график, избран от командира на Военноморски сили във формированията.

Във Военновъздушни сили са оповестени 88 вакантни длъжности за бойци за приемане на военна работа във военните формирования в Граф Игнатиево, Божурище, Безмер, Черноморец и други Сред вакантните длъжности са авиомеханик, електромеханик, експерт по кибер отбрана, радиомеханик, водачи, оператори и други Конкурсите за Военновъздушни сили ще се проведат от 5 до 30 юни. Срокът за подаване на заявки и нужните документи е 7 април. 

В СКС са оповестени 14 вакантни длъжности за бойци във военни формирования от състава на командването. Кандидатите подават заявки и документи до 24 март. Конкурсът ще се организира от 24 до 28 април във военно формирование 28 860 - Горна Малина.

Кандидатите за вакантните войнишки длъжности е належащо да дават отговор на условията на член 141, алинея 1 и алинея 6 от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България (ЗОВСРБ). Сред условията към тях са да са годни за военна служба; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, без значение от реабилитацията и против тях да няма формирано наказателно произвеждане за съзнателно закононарушение от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна работа заради наложено дисциплинарно наказване „ уволняване ” и други Съгласно закона, те не би трябвало да са по-възрастни от 40 години. За всички оповестени позиции се изисква най-малко приключено приблизително обучение.

Конкурсите са на три стадия - изпит по физическа подготовка, тест за обща просвета и събеседване. При еднакъв бал по-напред се класира претендент, изпълняващ служба в доброволния запас.

Военната работа дава опция за развиване на качества, които могат да се придобият само в армията. Професията военнослужещ предлага главно и в допълнение месечно възнаграждение; главен и спомагателен заплатен годишен отпуск; особено образование (включително парашутна, водолазна, алпийска подготовка); пукотевица с разнообразни типове оръжия; ръководство на специфична военна техника; езиково образование и/или следващо образование във висши военни училища; опция за кариерно развитие; опция за ведомствено жилище или квартирни пари; прилагане на почивни бази на Министерството на отбраната; потребление на оборудвани спортни бази и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР