Актуалната политическа ситуация в България и перспективите пред страната ни

...
Актуалната политическа ситуация в България и перспективите пред страната ни
Коментари Харесай

Борисов: Успешното партньорство с Румъния е важно за Шенген и еврозоната

Актуалната политическа обстановка в България и вероятностите пред страната ни в навечерието на предварителните парламентарни избори бяха измежду главните тематики на срещата ми с посланика на Румъния у нас Н. Пр. Бръндуша Предеску. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Европейското развиване на страните ни е мощно обвързвано още от приемането ни в Европейски Съюз. Ето за какво сполучливото ни партньорство е от изключителна значимост за всяка последваща стъпка към по-задълбочена интеграция в Европейски Съюз, като да вземем за пример Шенген и еврозоната “, уточни Борисов.

По време на срещата той акцентира, че България и Румъния са и прилежащи дунавски страни, което е спомагателен подтик за двустранните ни връзки в посока развиване на свързаността посредством инфраструктурни планове и взаимни стопански начинания.

„ Като сътрудници и в НАТО можем да работим дружно и в посока рационализация на отбранителните качества на двете страни “, добави водачът на ГЕРБ.

„ Заедно с дипломат Предеску изрично препотвърдихме позициите на България и Румъния, с които строго осъждаме нападението на Русия над Украйна и изразихме взаимност с украинския народ “, сподели още Бойко Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР