Актуализацията на бюджета, за която настояват президента, служебният кабинет и

...
Актуализацията на бюджета, за която настояват президента, служебният кабинет и
Коментари Харесай

Кадарайъ напусна КСНС преди края, акцентът бил актуализацията на бюджета


Актуализацията на бюджета, за която упорстват президента, служебният кабинет и множеството партии в Народното събрание, е била акцент в съвещанието на КСНС при президента. Това стана ясно от думите на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който напусна срещата преди края й. Той разяснява пред публицисти, че е имало изместване от в началото декларираните тематики – новата коронавирус вълна и мигрантския напън. онен напън.

Движение за права и свободи няма да поддържат актуализацията на бюджета, препоръчана от служебното държавно управление, категоричет бе Карадайъ. Според него част от измененията във финансовата рамка са „ празен чек “.

„ Тръгна разглеждане на възможна актуализация на бюджета, импортирана от служебния кабинет в Народното събрание. Нашите специалисти настояват, че за пенсиите в настоящия бюджет има средства до края на годината. В плана за бюджет има планувани 1,2 милиарда (лв.) за изключителни и непредвидени разноски, т.е. празен чек по модела на ГЕРБ. Явно сега има „ нова джипка “, сподели водачът на Движение за права и свободи, представен от БНР.

Похвално е, че след година и половина пандемия има изключително съвещание на КСНС по отношение на COVID-19, а всъщност се преглежда възможна актуализация на препоръчан проектобюджет на служебно държавно управление, разяснява Карадайъ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР