Акцизната ставка за нагреваемите тютюневи изделия се увеличава от 152

...
Акцизната ставка за нагреваемите тютюневи изделия се увеличава от 152
Коментари Харесай

Окончателно: Бездимните цигари поскъпват

Акцизната ставка за нагреваемите тютюневи произведения се усилва от 152 лева на 233 лв. за кг, реши дефинитивно Народното събрание. Депутатите одобриха на второ четене измененията в Закона за акцизите и данъчните хранилища, импортирани от депутати от ръководещото болшинство, заяви novini.bg.

Новата ставка върху бездимните цигари влиза в действие от 1 октомври тази година. Така кутия нагреваеми цигари ще се усили от 5,5 на към 6 лв. за кутия.

С промените се цели гарантиране на приходите в бюджета от данък, поради увеличението на пазарния дял на нагреваемите тютюневи произведения. Първоначално се оферираше акцизът на бездимните цигари да се изравни с този на стандартните цигари, само че след това текстовете претърпяха промени, поради опълчване на част от "Обединени патриоти ".

В хода на дебатите през днешния ден Георги Търновалийски / "БСП за България "/ възрази против влизането на новата акцизна ставка в действие от 1 октомври. Законът е лобистки за бюджета, по този начин беше обяснено, само че зад това бързане съгласно мен прозират други планове, разяснява той. Търновалийски уточни, че законът за обществените финанси ясно споделя по кое време се усилват налозите.

Отпаднаха предложенията за въвеждане на бандерол за бирата, бутилирана в опаковки над 5 литра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР