Акция за преброяване на домашните кучета започва в Община Велики

...
Акция за преброяване на домашните кучета започва в Община Велики
Коментари Харесай

Във Велики Преслав ще преброяват кучетата заради нахапано дете

Акция за броене на домашните кучета стартира в Община Велики Преслав след случай с нахапано на улицата дете, заяви БГНЕС. От администрацията приканват притежателите, които не са записали своите любимци, да го създадат. Ако притежателят не направи регистрация при ветеринарен доктор и не подаде декларация в общината, ще бъде санкциониран. Санкцията е до 50 лв., а при наново нарушаване - до 150 лева

Последният случай с нахапано дете се разиграва пред очите на съседи. Това избавя 6-годишния наследник на Станислав Стойков. Той е бил нахапан по главата, целият е бил в кръв и със комшия с неговия автомобил са го закарали до спешна помощ, описа Стойков.

" Имаше две деца - едно момченце и едно момиченце, но те са деца. Като нападнало кучето, те взеха да бягат. Кучето от горната страна му, аз блъскам кучето през туй време - обаче към него ръмжи, не към мене. Викам в този момент ще посегне към мене, но към този момент съм решил да го спася ", споделя Ибрахим Хасан, представен от БГНЕС.

Оказва се, че Община Велики Преслав мъчно се оправя с растящата популация на улични кучета. За тях се грижи и частно съдружие с подслон. " Голяма част от тези кучета са отглеждани в домашни условия и след това заради някаква причина пуснати. Наредил съм и вътрешна наша инспекция - за изясняване на случая, с цел да знам дали виновност нося и аз като отговарящ за всички действия на територията на общината ", съобщи кметът на Велики Преслав Янко Йорданов. За кучето, нападнало 6-годишното дете, има подозрения, че не е бездомно.

От приюта във Велики Преслав оповестиха, че правят гратис кастриране на домашни любимци след което те стават по-малко нападателни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР