Акция по кръводаряване ще се проведе тази неделя в столичния

...
Акция по кръводаряване ще се проведе тази неделя в столичния
Коментари Харесай

Акция по кръводаряване ще се проведе в столичния храм Рождество Христово в неделя

Акция по кръводаряване ще се организира тази неделя в столичния храм " Рождество Христово " в квартал " Младост ". Това е денят, когато православната ни черква отбелязва Петдесетница. Акцията е част от пролетната акция, която Националният център по кръводаряване прави взаимно с Българската православна черква. 

Мотото тази година е " Запалете свещичка – дарете кръв, спасете живот в този момент ", заяви за " Хоризонт " Велина Андонова.

" Искрено се надявам Петдесетница, рожденият ден на църквата, да стане един подобен обичаен ден и всеки, който желае, може да отиде и да подари живот безплатно, защото кръводаряването би трябвало да бъде такова. Веднага след празничната Света литургия, която ще отслужи нашият ръководител, отец Димитър, който желае може да слезе в енорийския ни център, ще има хора, които ще направляват кръводарителите. Самата акция ще се извърши в стаите, които авансово ще бъдат готови. Ще има всичко належащо – медицински екипи, стерилни, средства за кръводаряване, тъй че отпада всякакво терзание за вероятно заразяване ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР