Акциите в Азия поевтиняват днес, продължавайки загубите на Уолстрийт от

...
Акциите в Азия поевтиняват днес, продължавайки загубите на Уолстрийт от
Коментари Харесай

Пониженията на Уолстрийт от вчера се пренесоха и в Азия

Акциите в Азия поевтиняват през днешния ден, продължавайки загубите на Уолстрийт от през вчерашния ден, в резултат на опасенията по отношение на възможна криза, инфлацията и високите цени на петрола.

Това пък поддържа считания за валута леговище американски $.

Японският показател Nikkei се намали с 1.01% в ранната сесия, до момента в който азиатско-тихоокеанският MSCI изгуби 1.1%, понесен надолу от главния австралийските показател, който губи 1.29% и южнокорейския KOSPI, който регистрира намаляване от 1.57%.

Азиатските акции бяха завършили предходната сесия на позитивна територия, откакто Китай разгласи, че облекчава карантинните условия за влизащи в страната.

Ефектът обаче към този момент отслабваше през днешния ден.

Индексът на китайските сини чипове CSI300, който доближи четириседмичен връх предния ден, губи 0.6%, до момента в който хонконгският главен показател Hang Seng се намали с 1.3%.

Загубите в Азия идват след една бурна сесия на щатските пазари, в която показателят S&P 500 падна с над 2%, откакто изнесени през вчерашния ден данни демонстрираха, че потребителското доверие в Съединени американски щати е паднало до 16-месечно дъно през юни в резултат на опасенията, че високата инфлация може да забави доста икономическия напредък през второто тримесечие, осведоми Ройтерс.

Възобновеният опасения по отношение на възможна световна криза насочиха вложителите към $, като доларовият показател резервира позиции при 104.4.

Еврото поевтиня с 0.6% по отношение на $ през вчерашния ден и остана съвсем без смяна в азиатската сесия при 1.0529. Японската йена се разменяше на равнище от 136.03 по отношение на $, недалече от достигнатото през предходната седмица 24-годишно дъно от 136.7.

Йената изпитва усложнения, защото Централната банка на Япония поддържа облекчена парична политика, макар че останалите централни банки я стягат, което беше доказано и през днешния ден от шефа на Централната банка на Япония Харухико Курода.

Доходността по 10-годишните щатски държавни облигации остава без смяна на равнище от 3.1697%.

Цените на петрола регистрират леки намаления, откакто записаха растеж в три следващи сесии, само че лимитираното предложение в международен мащаб поддържа пазара. Изнесени през вчерашния ден данни демонстрираха, че Саудитска Арабия и ОАЕ не могат да усилят доста производството в близко бъдеще.

Фючърсите на брента поевтиняват с 0.53% до 117.35 $ за барел, до момента в който тези на щатския лек недопечен нефт (WTI) губят 0.37% до 111.39 $ за барел.

Спот цената на златото се намали леко с 0.15% до 1 822.48 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР