Акциите на Юбер (Uber) поевтиняват с близо 5% на американската

...
Акциите на Юбер (Uber) поевтиняват с близо 5% на американската
Коментари Харесай

Юбер остана без лиценз в Лондон

Акциите на " Юбер " (Uber) поевтиняват с близо 5% на американската извънборсова търговия, откакто приложението за споделено пътешестване на компанията беше лишено от лондонския си лиценз.

В понеделник компанията загуби лиценза си да работи в столицата на Англия, защото Транспортният регулатор на Лондон разкри, че са били осъществени повече от 14 000 пътувания с незастраховани водачи.

Лондонският транспортен регулатори съобщи, че е решил да не удължава лиценза на " Юбер " за английската столица заради " редица нарушавания, които излагат на риск пасажерите и тяхната сигурност ". Транспортният регулатор добави, че компанията за споделено пътешестване не извършва нужните условия за издаване на лиценза, осведоми БНР.

Лондон e най-големият европейски пазар за " Юбер ", като компанията Uber London Ltd. евентуално ще апелира решението и ще продължи да работи по време на юридическите разногласия.

През септември 2017 година Лондонският транспортен регулатор разгласи, че няма да даде на " Юбер " петгодишно позволение за работа в Лондон, само че тогава английски съд даде 15-месечно удължение на лиценза на компанията.

Сега " Юбер " разполага с 21 дни за обжалване на решението, като през този период ще може да продължи активността, както и по време на възможен развой по обжалване. Компанията може да се опита да направи промени, с цел да покаже на магистратите, че е способна и подобаваща да извършва активността си все още на обжалването.

Джейми Хийууд, районен общоприет управител на " Юбер " за Северна и Източна Европа, съобщи: " Решението на транспортния регулатор да не възобновява лиценза на " Юбер " за Лондон е извънредно и неправилно и ние ще го апелираме ".

" От името на 3,5 милиона пасажери и 45 хиляди лицензирани водачи, които зависят от " Юбер " в Лондон, ние ще продължим да работим както нормално и ще създадем всичко допустимо, с цел да работим с транспортния регулатор в опит да разгадаем тази обстановка ", добави той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР