Акциите на Samsung Electronics спаднаха с 4%, достигайки едномесечно дъно,

...
Акциите на Samsung Electronics спаднаха с 4%, достигайки едномесечно дъно,
Коментари Харесай

Една негативна прогноза донесе сериозна загуба на Samsung

Акциите на Samsung Electronics спаднаха с 4%, достигайки едномесечно дъно, откакто Morgan Stanley отдръпна рекомендацията си за вложения в софтуерния колос. Банката се притеснява, че взривът на чиповете с памет на корейската компания евентуално скоро ще доближи своя пик.

Така нареченият " суперцикъл " на нарасналите цени на чиповете, дължащ се на търсенето на повече мощ за зареждането на сървъри и смарт телефони, беше в основата на рекорната облага на Samsung през третото тримесечие. Корейската компания регистрира 12.91 милиарда $ облага през октомври.

Докладът на Morgan Stanley намали оценката си за Samsung и понижи ценовата си цел за акците с 3.4% до 2.8 млн. вона, потвърждавайки, че облагите на компанията в бизнеса с памети няма да набъбнат доста орез идната година.

 Samsung изпреварва Intel и е новият водач на чиповете
След 25 години пазарът на чипове има нов водач

Глобалните продажби доближиха $438 милиарда

" Виждаме заплаха от спад, защото цените започнаха да се задържат през четвъртото тримесечие на 2017 година Междувременно динамичността на търсенето понижава след първото тримесечие на 2018 година ", се споделя в отчета.

Акциите на Samsung Electronics спаднаха с 4.2% в понеделник при 2.66 млн. вона облаги, което е най-голямата процентна загуба в границите на деня за повече от година. Все отново скъпите бумаги са се нараснали с повече от 47% тази година, което дава на компанията пазарна стойност от към 353 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР