Акциите на производителя на електромобили Vinfast скочиха, удължавайки ралито

...
ИСТОРИЯ: Акциите на виетнамския производител на електрически превозни средства Vinfast
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Акциите на виетнамския производител на електрически превозни средства Vinfast скочиха с повече от 20% в понеделник, удължавайки ралито от миналата седмица, което увеличи повече от четири пъти пазарната стойност на компанията.

Въпреки че е непознат за много потребители в САЩ, Vinfast бързо се превърна в любимец на Уолстрийт след публичния си дебют по-рано този месец.

Общата му стойност към понеделник сутринта възлизаше на 160 милиарда долара - правейки той е третият най-ценен производител на автомобили в света, след само Tesla и Toyota.

Той е на път да добави още около 34 милиарда долара до края на сесията в понеделник.

Но Vinfast е малка сума публично достъпни акции направи акциите склонни към волатилност, като акциите скочиха или се сринаха с повече от 14% през 11 от последните 12 сесии.

Производителят на електромобили е почти изцяло контролиран от Pham Nhat Vuong, най-богатият във Виетнам човек, чийто дял е приблизително 99,7%, според документация.

Също така му предстои дълъг път, преди да може да се конкурира смислено с Tesla и старите автомобилни производители.

Само 137 Vinfast EV. са регистрирани в САЩ до юни, според S&P Global Mobility. Компанията очаква да продаде до 50 000 електрически превозни средства тази година, в сравнение с прогнозата на Tesla за 1,8 милиона.

За да стимулира продажбите, Vinfast се откъсва от подхода директно към потребителя, използван от Tesla, и се обръща вместо на дилъри. Освен това изгражда фабрика за 4 милиарда долара в Северна Каролина.

Vinfast навлиза и на пазарите в САЩ и Европа в момент, когато търсенето на електромобили се забавя и Tesla води ценова война с Ford и други, за да защити господството си .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР