Акциите на Kodak нараснаха с 200% вчера, след като компанията

...
Акциите на Kodak нараснаха с 200% вчера, след като компанията
Коментари Харесай

Акциите на Kodak нараснаха с 200% след държавен заем от $765 милиона

Акциите на Kodak набъбнаха с 200% през вчерашния ден, откакто компанията си обезпечи държавен заем от 765 милиона $ за произвеждане на лекарствени съставки в отговор на пандемията на ковид, заяви Business Insider.

Скокът в цената на акциите утрои пазарната капитализация на Kodak до съвсем 350 милиона $, което е 30-месечен връх. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира съглашението като " една от най-важните покупко-продажби в историята на фармацевтичната промишленост в Съединени американски щати ".

Американската корпорация за интернационално финансиране за развиване ще отпусне паричните средства на Kodak според Закона за отбранителното произвеждане, който изисква фирмите да одобряват и дават приоритет на държавните контракти, по отношение на национална сигурност.

Kodak възнамерява да употребява заема за пускане на поделение на Kodak Pharmaceuticals. Звеното ще прави съществени съставни елементи на медикаментите, които са в " продължителен дефицит в страната ", избрани от Администрацията по храните и медикаментите.

Производството на лекарствени съставки може да съставляват 30% до 40% от бизнеса на Kodak, съобщи основният изпълнителен шеф Джим Continenza.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР