Акциите на китайския технологичен гигант Алибаба скочиха, след като компанията

...
Акциите на китайския технологичен гигант Алибаба скочиха, след като компанията
Коментари Харесай

Гигантът "Алибаба" обяви планове за разделянето си

Акциите на китайския софтуерен колос " Алибаба " скочиха, откакто компанията разгласи проект за своето делене, заяви Би Би Си в сряда.

Пет от шестте звена на " Алибаба ", основани от този ход, ще проучат набиране на свежо финансиране и варианти за първично обществено предложение.

Акциите на " Алибаба " нарастнаха с повече от 14% в Ню Йорк във вторник и бяха с над 13% по-високи в Хонконг в сряда.

Този ход идва след известия, че създателят на " Алибаба " Джак Ма, който рядко е бил виждан на обществено място през последните три години, се появи още веднъж в Китай тази седмица след дълго неявяване.

 След 3 години неопределеност Джак Ма мистериозно се появи в Китай След 3 години неопределеност Джак Ма мистериозно се появи в Китай

" Алибаба " съобщи, че решението за делене на бизнеса е най-голямото преструктуриране в 24-годишната й история.

Освен уеб страницата за търговия на дребно " Алибаба " разполага с платформа, която свързва китайските производители с евентуални клиенти отвън Китай, има лична система за електронни заплащания и огромен дял в китайските версии на " Туитър " и на " Ютюб " Sina Weibo и Youku Tudou. Компанията също работи в онлайн маркетинга, логистиката и облачните услуги.

Звената ще имат свои лични изпълнителни шефове и бордове на шефовете. Те ще имат право да набират капитал и да се листват на фондовия пазар като се изключи онлайн платформата за търговия на дребно Taobao Tmall Commerce Group, която ще остане напълно благосъстоятелност на " Алибаба ".

В документи до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати и Хонконгската фондова борса компанията сподели, че звената ще " уловят благоприятни условия в съответните им пазари и промишлености, като по този метод отключат цената на съответните бизнеси на Alibaba Group ".

Преструктурирането на " Алибаба " идва след години на строга регулация за китайските софтуерни компании, сподели Скот Кеслър, началник на световния бранш за технологии, медии и телекомуникации в капиталовата изследователска компания Third Bridge пред Би Би Си.

 Как Китай стегна примката към онлайн колосите си Как Китай стегна примката към онлайн колосите си

" През последните няколко месеца държавното управление беше по-малко сурово към огромните софтуерни компании. Хората се чудят дали това може да е началото на интервал, в който държавното управление се измества от това да бъде съвсем съперник на фирмите към действителна поддръжка ", добави той.

58-годишният Джак Ма изчезна от обществения живот, откакто подлага на критика китайските финансови регулатори през 2020 година Той се отдръпна като ръководител на Alibaba през септември 2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР