Акциите на Deutsche Bank скочиха с близо 7% в сряда,

...
Акциите на Deutsche Bank скочиха с близо 7% в сряда,
Коментари Харесай

Акциите на Deutsche Bank се покачват, тъй като обещават повече пари за инвеститорите

Акциите на Deutsche Bank скочиха с близо 7% в сряда, откакто тя съобщи, че мощните облаги значат, че може да изплати повече пари на акционерите през идващите две години, в сравнение с се очакваше.

Най-големият заемодател в Германия съобщи в отчета си за третото тримесечие, че е на път да усили годишните си доходи от 29 милиарда евро (31 милиарда долара) през 2023 година — най-високата стойност от седем години — и че „ има капацитета да освободи спомагателен капитал от към 3 милиарда евро (3,2 милиарда долара) “ сред в този момент и 2025 година

Банката съобщи, че чака да изкупи назад повече от своите акции - ход, който нормално покачва цената на акциите на компанията - през идната година.

Deutsche Bank (DB) регистрира облага преди налози от 1,7 милиарда евро (1,8 милиарда долара) през трите месеца до края на септември, което е със 7% повече от същия интервал на предходната година.

Кредиторът сподели, че чистите доходи за третото тримесечие са се повишили с 3% на годишна база, с цел да доближат 7,1 милиарда евро (7,5 милиарда долара), водени от мощния растеж в отделите за частно и корпоративно банкиране.

„ Тези резултати показват мощен и резистентен подтик на напредък на бизнеса, комбиниран с продължаваща дисциплинираност на разноските “, сподели Кристиан Сюинг, основен изпълнителен шеф на банката, в изказване.

„ Това ни дава опция да... в допълнение подобрим възвръщаемостта и да увеличим и ускорим разпределенията към нашите акционери “, добави той.

 ФАЙЛОВА СНИМКА: Логото на Deutsche Bank се вижда в Брюксел, Белгия, 6 декември 2022 година REUTERS/Ив Херман/Файлова снимка ФАЙЛОВА СНИМКА: Логото на Deutsche Bank се вижда в Брюксел, Белгия, 6 декември 2022 година REUTERS/Ив Херман/Файлова фотография Ив Херман/Ройтерс

Инвестиционното банкиране на Deutsche се показа по-слабо, като приходите му паднаха с 4%. Това беше в сходство със спадовете, следени в други банки, защото покупко-продажбите пресъхнаха в отговор на по-високите разноски за заеми, породени от покачванията на лихвените проценти.

Това бележи незабравим поврат за банката след години на кавги, всеобщи съкращения и регулаторни санкции, които натежаха върху репутацията й и цената на акциите й. Акциите съвсем се удвоиха, откогато доближиха рекордно ниско равнище през март 2020 година, само че към момента са паднали с 67% през последното десетилетие.

През юли Федералният запас на Съединени американски щати наложи санкция от 186 милиона $ на банката за това, че не съумя да поправя рискови и ненадеждни практики “, които беше разпознал преди няколко години. Федералният запас откри, че Deutsche Bank не е постигнала задоволителен прогрес от 2018 година, с цел да затегне контрола си против прането на пари, наред с други неуспехи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР