Акциите на Алфабет“ - компанията майка на Гугъл“, се сринаха

...
Акциите на Алфабет“ - компанията майка на Гугъл“, се сринаха
Коментари Харесай

Гугъл“ поевтиня с 50 милиарда заради евентуален развод“ със Самсунг“

Акциите на „ Алфабет “ - компанията майка на „ Google “, се сринаха с над 4%, откакто „ Ню Йорк Таймс “ разгласява информация от свои източници, че корейският електронен колос „ Самсунг “ обмисля да спре да употребява търсачката на компанията в своите смарт телефони и да я размени с Bing на „ Майкрософт “.

Евентуална загуба на приходите от милиардите устройства на най-големия Android производител за „ Google “ ще е най-голямата проява, че изкуственият разсъдък към този момент пренаписва разпоредбите на играта при търсенето на информация онлайн. А точно в тази сфера онлайн колосът повече от 20 години е всемогъщ стопанин и всичките му останали бизнеси зависят от триумфа в нея.

Затова и не е изненада, че самото споменаване на възможен „ бракоразвод “ със „ Самсунг “ отнесе 50 милиарда $ от пазарната капитализация на „ Алфабет “.

Според NYT през март в „ Google “ изненадващо са научили, че корейската компания обмисля да се откаже от услугите им. Вътрешни известия, представени от вестника, по отношение на проектите на „ Самсунг “ за вероятно прекосяване към Bing са станали ясни

в хода на договаряния по контракта, с който се урежда коя да е търсачката по дифолт.

Затова и екипът на онлайн колоса в незабавен порядък е почнал подготовката на нови презентации, с които да бъдат показани на корейците новите функционалности, които „ Google “ ще предложи и поради които си коства партньорството да продължи.

И двете компании отхвърлят коментар, написа money.bg.

От началото на новия век търсенето в интернет се свързва с едно име - „ Google “. Компанията рано се откъсна напред поради по-добрите си логаритми за индексиране на информацията и съумя да употребява това,

с цел да сътвори към него рекламен бизнес, който единствено през предходната година ѝ е донесъл 162 милиарда $.

С прекосяването на огромната част от уеб трафика от компютри към мобилни устройства, „ Google “ сътвори и по-късно стартира на пазара операционната система Android, която е тясно интегрирана с търсачката и рекламната ѝ платформа. След като по регулаторни аргументи компанията беше принудена да даде опция уеб търсенето да се прави и посредством други снабдители най-малко на част от пазарите си, „ Google “ подписа контракт със „ Самсунг “, с който нейното приложение става настроено по дифолт на смарт телефоните и таблетите на компанията. Това коства 3 милиарда $ годишно.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР