Акции за близо 80 милиона лева бяха зписани в първия

...
Акции за близо 80 милиона лева бяха зписани в първия
Коментари Харесай

Акции на Градус за близо 80 млн. лв. бяха записани за ден на борсата

Акции за близо 80 милиона лв. бяха зписани в първия ден на първичното обществено предложение (IPO) на " Градус " през Българската фондова борса (БФБ), оповестиха от оператора.

" 43 961 878 акции на цена 1.80 лева бяха записани през днешния ден на БФБ по време на аукциона по първичното обществено предложение на скъпи бумаги на производителя на птиче месо Градус АД - Стара Загора. Броят на записаните акции надвишава минималния според проспекта на компанията, което прави IPO-то сполучливо ", споделиха от борсата.

Днешното IPO е най-голямото в България от към 11 години насам и дава опция на вложителите да навлязат в един от най-слабо показаните на борсата и в това време най-растящи браншове – този на хранително-вкусовата индустрия.

Утре е вторият ден от IPO аукциона.

Производителят на артикули от птиче месо " Градус " през февруари разгласи, че ще излезе на фондовата борса в средата на годината. Това става четвърт век след основаването на старозагорската компания.

" Градус " разгласи, че ще предложи на вложителите първично обществено предложение на акции (IPO) за над 100 млн. лева

Набраният капитал ще се употребява за развиването на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на хранителни артикули. Мениджър на емисията е Първа финансова брокерска къща.

За предходната година " Градус " регистрира над 34 млн. лева чиста облага и към 200 млн. лева доходи.

Компанията е измежду най-големите производители на месо на българския пазар и измежду първите три на най-големите производители на разплодни яйца в Европа. " Градус " е преди всичко в страната ни по произвеждане на артикули от птиче месо с 35% пазарен дял.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР