Акции по почистване се проведоха на различни места в град

...
Акции по почистване се проведоха на различни места в град
Коментари Харесай

Община Видин се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

Акции по разчистване се организираха на разнообразни места в град Видин, както и в обитаеми места на Общината.

Каузата за по-чиста околна среда сплоти стотици доброволци – чиновниците от общинската администрация, от общинските предприятия и звена, както и жители.

Община Видин сътвори нужната организация по отношение на реализирането на акцията. Рано тази заран на паркинга на постройката на общинската администрация бяха раздавани ръкавици за еднократна приложимост и полиетиленови чували на всички, искащи да вземат участие в екологичната самодейност.

        В акцията се включиха и заместник-кметовете Цветомира Илиева, Борислава Борисова, Десислава Тодорова и Светослав Скорчев, които бяха измежду доброволците, почистващи в ж.к. „ Гео Милев “, ж.к. „ Химик “ и парк „ Рова “ (в сектора от Общинския пазар до постройката на Регионалната здравна ревизия “). Районът на Гребната база, двата гробищни парка и жилищните комплекси „ Вида “ и „ Бонония “ бяха измежду другите местоположения, обхванати в границите на екологичната демонстрация.

Благодарение на напъните на всички участници, Община Видин даде своя принос към най-мащабната доброволческа самодейност в нашата страна – „ Да почистим България дружно “, която е подкрепена от Министерството на околната среда и водите, както и от доста общини, организации и институции и се организира за десета поредна година. Тази година тя минава под надпис „ Подай ръка на природата “ и насочва обръщение към персоналната отговорност и принос на всеки един от нас в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на нашите деца. Десетото следващо издание на акцията още веднъж е в поддръжка на идеите на най-голямото гражданско придвижване в света „ Let’s Do It World ”. Така страната ни за шести път се причислява към отбелязването на Световния ден на почистването на планетата, който през 2022 година е на 17 септември.

Събраните през днешния ден от доброволците чували с боклуци ще бъдат превозени от Общинското дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “ до Регионалното хранилище за битови боклуци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР