Актрисата с една от най-заразителните и красиви усмивки – ,

...
Актрисата с една от най-заразителните и красиви усмивки – ,
Коментари Харесай

Актрисата Силвия Петкова: Крайност е всичко, което се случва, но целта си заслужава

Актрисата с една от най-заразителните и красиви усмивки –, не стопира да се усмихва даже и по време на карантина, даже и когато е принудена да бъде надалеч от сцената на спектакъл " София " и снимачната площадка. Спазва отговорно рестриктивните мерки, с цел да преминем по-бързо през интервала на изолираност, а за нея той е опция да прекарва повече време със фамилията си, да се върне към себе си и към тези дребни неща, които рутината и работата са й са лишили опцията да ги прави. В каква самодейност се включи тя и какви съгласно нея ще са следствията за артистите след прекъсването на културния живот, ни споделя през днешния ден Силвия .

Как приемаш въвеждането на изключително състояние в страната? Твърде крайни ли са ограниченията на държавното управление?

Силвия: Напротив. Дори считам, че са леки за нас като нация, тъй като не разбираме от дума . В редките случаи, в които се постанова да излизам, с цел да оказа помощ на възрастните си родственици, виждам, че на открито е цялостно с щастливи и безгрижни хора на разходка. Това доста ме ядосва, тъй като съм от хората, които се отнасят отговорно към обстановката.

Крайност ли е прекъсването на културния живот? Може ли да се откри решение, което да не засегне толкоз доста артистите и всички, които упражняват свободни специалности?

Силвия: Крайност е всичко, което се случва, само че задачата си заслужава. Нямам концепция каква е алтернативата сега. Просто би трябвало да стиснем зъби. И колкото по-бързо стартираме да съблюдаваме ограниченията, толкоз по-бързо всичко ще завърши.



Много хора обаче в този момент имат опция да гледат неща онлайн, в това число такива, които са отвън България? Какво мислиш за онлайн излъчванията и ти самата гледаш ли нещо?

Силвия: Признавам, че съм раздвоена от този факт. Направих си няколко виртуални разходки из музеите, само че по този начин и не си пуснах зрелище. Смятам, че театърът е живо изкуство и да се гледа на запис, ограбва огромна част от магията му. Но пък си давам сметка, че това в този момент е единствената алтернатива. Не знам... объркана съм.

Какви съгласно теб ще са следствията от тази рецесия особено за вас актьорите, както и за театъра, за киното?

Силвия: Искрено се надявам, че щом всичко завърши, постепенно, само че несъмнено нещата ще се върнат в ритъма си. Много се надявам следствията да са единствено материални, само че не и духовни...

Вярвам, че човек има потребност от храна за душата и просвета, която да го извисява... Времето ще покаже.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР