Активната работа за развитието на дигиталните знания и умения на

...
Активната работа за развитието на дигиталните знания и умения на
Коментари Харесай

Българската асоциация по киберсигурност подписа нов меморандум с ТУ- София

Активната работа за развиването на цифровите познания и умения на младежите са в основата на дългогодишното взаимоотношението сред БАК и ТУ-София. С подписания през днешния ден документ двете страни заявяват още един път своята ангажираност към построяването и развиването на квалифицирани и конкурентноспособни фрагменти. Сътрудничеството цели да насърчи и академичната обмяна, образованието, проучванията и развиването на киберсигурността измежду студентите на университета, оповестяват от висшето учебно заведение.

„ Изграждането на цифрово грамотно общество стартира от грижата на децата и младежите в това отношение. Да си информиран за евентуалните рискове и да можеш да се предпазиш от тях към този момент е нужда. Стараем се да представяме информацията с изключение на атрактивно и увлекателно, оптимално практично и съответно, с цел да дава отговор на потребностите и динамичността на младежите “, съобщи Светлин Илиев, ръководител на Българската асоциация по киберсигурност. Той добави, че в огромна част от образованието, в това число тези, които към този момент са осъществени досега с ТУ- София, вземат участие сътрудници на организацията от целия свят.

БАК се ангажира да обезпечава и в бъдеще квалифицирани специалисти от своите членове, които да дават и построяват на практика познания и умения. Те ще се включват в лекции, семинари, работилници и други образователни форми, с цел да подобрят връзката сред академичното образование и практическите потребности на киберсигурността в бизнеса.

Проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Техническия университет, показа и част от досегашната сполучлива процедура на организациите.

„ Партньорството ни досега е доказателството, че когато обучение, бизнес и неправителствен бранш вървят ръка за ръка и работят дружно резултатите не закъсняват. Интересът на нашите студенти към общите ни начинания е един от най- неоспоримите причини за дълготрайното ни взаимно ангажиране в областта на киберсигурността “, съобщи той. Проф. Кралов добави, че в това направление шерването на опит и процедура са основополагащи за постигането на устойчиви резултати и повишение на интереса. „ Предоставяме на студентите си най- висококачественото софтуерно обучение, което ни задължава да бъдем самодейни в даването на спомагателни благоприятни условия за образование и развиване. Радвам се, че оформяме в формален документ практики, които към този момент сполучливо изпълняваме дружно “, означи ректорът.



ТУ- София и БАК ще работят дружно и за създаването на стажантски стратегии и практики за студентите, които да им дават опция да приложат и разширят своите познания и умения в действителни бизнес обстановки. Това ще насърчи тяхното развиване и ще им помогне да станат ефикасни експерти в региона на киберсигурността след завършването на образованието си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР