Активната работа по делата, свързани с нелегалния трафик на мигранти

...
Активната работа по делата, свързани с нелегалния трафик на мигранти
Коментари Харесай

Сарафов проговори! Взе на прицел мигранти, пияни шофьори и лица с имунитет

Активната работа по делата, свързани с незаконния трафик на мигранти с оглед засиления мигрантски напън над страната, закононарушенията, породени от водачи, ръководещи моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и следствията против лица с имунитет.

Това са целите на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. Той ги показа на Национално заседание на Прокуратурата на Република България, излиза наяве от известие на уеб страницата на институцията.
-->
Главният прокурор обърна особено внимание на срочното привършване на досъдебните производства, включително и на тези, които след закриването на Специализираната прокуратура са били разпределени към окръжните прокуратури. 

„ Едно следствие в продължение на 3-4 години е неприятно правораздаване, а бавното правораздаване води до съмнение в обществото към работата на правосъдната власт “, акцентира Борислав Сарафов, като посочи, че бързината не следва да се отразява на качеството на работата на прокурорите и следователите.

Участие в съвещанието са взели Мария Павлова, заместител на основния прокурор, административните ръководители на апелативните, окръжните и военно-окръжните прокуратури, завеждащите отдели във ВКП, ВАП и следствието, както и членове на Прокурорска гилдия на Висшия правосъден съвет. 

В рамките на Националното заседание на Прокуратура на Република България с присъединяване на членовете на Прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет бяха дискутирани и въпроси от учредителен и административен темперамент.

Предстои Сарафов и заместител основният прокурор Мария Павлова да започват обиколки на апелативните региони, с цел да проведат срещи с прокурорите и следователите по места

Представянето на целите от страна на Сарафов се случва на фона на тъжба на министъра на правораздаването Атанас Славов против избора му за изпълняващ длъжността основен прокурор, както и на формирано конституционно дело, обвързвано с отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор, чието място бе заето от Сарафов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР