Активистки на движението против употребата на козметика обляха с крем

...
Активистки на движението против употребата на козметика обляха с крем
Коментари Харесай

Заляха с крем против акне „Венера след ринопластика“ на Банкси

Активистки на придвижването срещу използването на козметика обляха с крем срещу акне картина от изложбата „ Да откриеш Банкси “ в Санкт Петербург, заяви РЕН-ТВ.

Инцидентът е станал в галерийното пространство ЦЕХ Севкабел. Както отбелязва каналът „ 78 Новости “ в обществената мрежа Telegram, потърпевшата творба е била изложена в открит тип и не е била предпазена със стъкло. Платното обаче е детайлно копие на известното произведение „ Венера “ на най-прочутия неизвестен художник, а не оригинал. Всички картини в експозицията са дубликати.

След нападението над картината активистките произнесли тирада за боди-позитивизма (тоест – да приемаш тялото си и външния си тип такива, каквито са) и почнали да скандират „ Стоп на козметиката! “. Охранителите се хванали за уоки-токитата, само че не попречили на девойките да довършат речта си: „ Разберете, че всичките ви дефекти – пъпки, бенки, дребни гърди, нос с гърбичка – това е вашата уникалност, за която ще бъдете обичани. Приемете себе си такива, каквито сте. И не използвайте грим, това единствено ви прави по-зле “. След това двете активистки трикратно повторили лозунга си. От администрацията на „ Севкабел-Порт “ прецизират, че 20-годишните девойки са избрали за акцията си копие на картина на Банкси, която изобразява Венера след ринопластика.

Организаторите на изложбата са удостоверили, че работата не е била под защитно стъкло и евентуално следва да бъде реставрирана, само че към момента обясняват какъв е съответният състав на излятото вещество – козметичен артикул против пъпки. Те са решили да се договорят спокойно с девойките, атакували картината, без да се обръщат към полицията. Активистките, застъпващи се за естествената хубост, ще би трябвало да платят обезщетение.

„ Картината не е оповестена за продажба, а е изложбен експонат, по тази причина не можем да посочим нейната стойност. Тя е окачена без защитно стъкло, ето за какво, несъмнено, е потърпевша. Веществото е попаднало и върху рамката, и върху самото платно. За нас това е фрапантен случай, ние сме извънредно смутени. В момента поставяме всички вероятни старания за оперативна реституция на картината “, декларирал е представител на уредниците.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР