Активистите изтъкват и право на неприкосновеност на личния животВ Европа

...
Активистите изтъкват и право на неприкосновеност на личния животВ Европа
Коментари Харесай

И в Холандия палят 5G кули, били опасни за здравето

Активистите акцентират и право на цялост на персоналния живот

В Европа стана съвременно да се подпалват кулите за мобилни 5G мрежи
(снимка: CC0 Public Domain)

След Англия още една европейска страна се прочу с разрушаването на 5G кули. За няколко сходни случая в Нидерландия оповестява локална медия, на която се базира обява по тематиката в Дойче Веле.

Миналата седмица в страната бяха подпалени няколко 5G кули за новото потомство мрежи. За разлика от Англия обаче, актовете против 5G оборудването в Нидерландия не се свързват с ковид COVID-19.

Редица групи на деятели в Холандия са срещу внедряването на 5G мрежи, основно заради опасения, че радиовълните могат да бъдат нездравословни за човешкото здраве. Съществуват и опасения, че въвеждането на тази технология ще докара до нарушение на човешкото право за цялост на персоналния живот.

5G кули в Ротердам, Лисел, Бисде и Нюнен са били подпалени, оповестява Роб Бонгелаар пред локалния De Telegraaf. Той е шеф на The Monet Foundation, която съблюдава инсталирането на мобилни кули и координира тази активност с държавните организации от името на мрежовите оператори, включително KPN, T-Mobile и Vodafone.
още по тематиката
„ Операторите вършат всичко допустимо, с цел да подсигуряват работата на мобилните мрежи в този сложен миг ”, споделя Бонгелар и прибавя, че на една от развалените кули деятелите са оставили надпис „ F*** 5G ”.

„ Важно е съществуването на солидна цифрова инфраструктура. Връзките са от значително значение за лечебните заведения и старческите домове, а има хора, които съзнателно подпалват кулите. Това е неясно и недопустимо ”, разяснява Бонгелар.

В изказване на уеб страницата на холандската държавна организация за сигурност и битка с тероризма (NCTV) се споделя, че през предходната седмица са регистрирани „ разнообразни произшествия ”, които са предизвикали пожари и вреди на информационните кули.

„ Това пречи на развиването ”, отбелязва NCTV, като напомня, че сходни офанзиви бяха засечени в последно време и във Англия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР