Активисти за правата на животните избухнаха с упреци срещу персонала

...
Активисти за правата на животните избухнаха с упреци срещу персонала
Коментари Харесай

ВИДЕО на орангутан, пушещ подхвърлена му цигара, взриви мрежата

Активисти за правата на животните избухнаха с упреци против личния състав на зоологическата градина, в която клиент снима по какъв начин орангутан допушва хвърлена в заграждението му цигара.

Ураган от отвращение, неоправдателни рецензии и упреци връхлетя с потресаваща мощност управата на зоологическата градина в провинция Бандунг, Индонезия, след появяването на потресаващите фрагменти на пушещия орангутан Озон.

Видеоклипът, оповестен във Фейсбук, се популяризира като вирус из интернет пространството, повличайки след себе си възмущението и гнева на шокираните консуматори.

"Посетителите не знаят по какъв начин да се отнасят с животните, само че неналичието на контрол и надзор от страна на управлението на зоопарка също е фрапираща и това е един от въпросите, които би трябвало да бъдат прегледани ", съобщи Марисън Гуачано, създател на Индонезийското сдружение за хуманно отношение към животните, който пръв разгласява фрагментите.

Видеото, снимано в зоопарка в Бандунг, Индонезия, демонстрира по какъв начин клиент хвърля недопушения си фас в заграждението на приматите, а 22-годишният орангутан Озон го подвигна и стартира да пуши. След качването на фрагментите в мрежата, те се разпространиха стремително и заляха обществените мрежи.

Персоналът на зоопарка съобщи, че случаят е непростителен, а защитата най-вероятно е била в отмора, когато се е случил.

Индонезия е една от страните с най-голям брой пушачи на глава от популацията в света, като също така тя оглавява класацията на страните, където отношението към животните е извънредно неприятно, а правата им са брутално погазвани.

"Всъщност има знак "

След случая, който взриви обществените мрежи, представител на зоологическата градина съобщи, че в парка съществуват ограничения за попречване точно на такива произшествия.

"Всъщност има знак на мястото, върху който е написано, че посетителите не могат да дават храна и цигари на животните ", сподели представителят Сулан.

Гуачано бе първият, който надигна глас и атакува с упреци управлението на зоологическата градина поради "слабия надзор ". Той употребява случая, с цел да разкритикува и доста по-мащабната липса на стандарти, които да подсигуряват благосъстоянието на животните в зоологическите градини.

"Почти всички зоологически градини са в неприятно положение... като стартираме от клетките и питателните потребности на животните и стигнем до тяхното здравословно положение ", сподели той.

Още през 2017 година в публичното пространство се надигна апел за затварянето на този зоопарк, ситуиран на 150 километра югоизточно от столицата Джакарта. Той бе последван от друго шокиращо видео, снимано в зоопарка в Бандунг, на което очевидно слаби и недохранени слънчеви мечки просят храна от посетителите.

Случаят с пушещия орангутан още веднъж притегли вниманието на обществото към неприятните условия, слабия надзор и нечовешкото отношение към животните в този парк.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР