Активисти от PETA (Хора за етично отношение към животните) настояха

...
Активисти от PETA (Хора за етично отношение към животните) настояха
Коментари Харесай

От PETА искат смяната на името на селце, асоцирано с овча вълна

Активисти от PETA (Хора за етично отношение към животните) настояха жителите на английското селце Уул (Wool) да трансформират името му, защото се асоцирало с овча вълна, а стригането на овцете било тип закононарушение, написа в. " Мирър ".

Застъпниците за правата на животните упорстват Улл да се прекръсти на Веган Уул. За задачата директорката на английския клон на PETA Елиза Алън написа особено писмо до локалните управляващи. Тя даде обещание, че в случай че бъде направена смяната на името, организацията ще подари по едно вълнено одеяло на всички 2000 поданици на селцето от графство Дорсет.

Но те от своя страна не желаят сходна смяна, защото името на обитаемото място не идвало от вълна, а от саксонската дума welle, означаваща извор.

PETA води война с представителите вълнената промишленост като твърди, че при добиването на суровината доста животни биват измъчвани.

Под натиска на деятелите пъб в графство Йорк бе заставен да си потърси ново веганско име и да загърби съществуващото " Агнешка плешка ", напомня таблоидът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР