Активисти от Грийнпийс изрисуваха дома на министър-председателя на Великобритания Риши

...
Активисти от Грийнпийс изрисуваха дома на министър-председателя на Великобритания Риши
Коментари Харесай

Покриха дома на министър-председателя на Великобритания с черен плат

Активисти от " Грийнпийс " изрисуваха дома на министър-председателя на Англия Риши Сунак и го покриха с черен плат в знак на митинг против политиката му във връзка с изкопаемите горива. Тази седмица Сунак даде зелена светлина на стотици нови лицензи за рандеман на петрол и газ в Северно море, което разгневи природозащитниците, предава " Гълф таймс ".

" Отчаяно се нуждаем нашият министър-председател да бъде водач в региона на климата, а не негов подпалвач ", съобщи Филип Евънс, деятел на " Грийнпийс " в Обединеното кралство.

Британската организация разгласява видеоклипове на четирима деятели, които се качват на покрива на имението на Сунак в Ричмънд, Северна Англия, и го покриват с черни чаршафи.

Още двама деятели разпънаха на моравата пред къщата афиш с надпис " Риши Сунак - петролните облаги или нашето бъдеще? ".

В момента министър-председателят и фамилията му са на отмора в Калифорния.

" Изглежда, че той на драго сърце ще подпали планетата, в случай че може да завоюва няколко политически точки, като посее разделяне към климата в тази страна. Това е цинично до безсрамие ", споделя Евънс.

" Даунинг стрийт " упорства, че политиката е от значително значение за гарантиране на енергийната сигурност. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР