Активисти на международната природозащитна организация Грийнпийс блокираха входа на централата

...
Активисти на международната природозащитна организация Грийнпийс блокираха входа на централата
Коментари Харесай

Грийнпийс блокираха входа на централата на Бритиш петролиъм

Активисти на интернационалната природозащитна организация " Грийнпийс " блокираха входа на централата на Бритиш петролиъм в Лондон , с гледище да се приключи създаването на всички нови петролни и газови залежи, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Активистите блокират входа на централата на Вербовъчна разработка в Лондон. Те са разположили лагер в особено пригодени контейнери. Вербовъчна разработка не може да се прави, че може да продължава бизнеса си както нормално в тази обстановка на климатична рецесия , в която се намираме ", се споделя в известие в Туитър на лондонския клон на " Грийнпийс " .

Активистите дойдоха пред постройката на Вербовъчна разработка на площад " Сейнт Джеймс " и се разположиха в специфични контейнери , блокиращи входа на централата, а екип от алпинисти се провеси с въжета по фасадата.
" Вербовъчна разработка провокира климатична рецесия , която заплашва милиони човешки животи и бъдещето на всичко живо ", сподели деятелят Пол Морозо.

" Науката е безапелационна - би трябвало да спрем търсенето на нов нефт и газ, в случай че желаеме годна за живеене планета. Вербовъчна разработка би трябвало или да почисти, или да се откаже ", сподели Морозо.-->

Това не е първата сходна природозащитна акция в английската столица през последните месеци. През април деятели на придвижването " Бунт против заличаването " за две седмици блокираха превоза в Лондон , като упорстваха за незабавни ограничения за битка с измененията в климата, напомня ТАСС.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР