Активисти на международната природозащитна организация Грийнпийс блокираха днес входа на

...
Активисти на международната природозащитна организация Грийнпийс блокираха днес входа на
Коментари Харесай

Активисти на Грийнпийс блокираха централата на Бритиш петролиъм в Лондон

Активисти на интернационалната природозащитна организация " Грийнпийс " блокираха през днешния ден входа на централата на Бритиш петролиъм (British Petroleum) в Лондон, с гледище да се приключи създаването на всички нови петролни и газови залежи, съобщи Ройтерс.

" Активистите блокират входа на централата на Вербовъчна разработка в Лондон. Те са разположили лагер в особено пригодени контейнери. Вербовъчна разработка не може да се прави, че може да продължава бизнеса си както нормално в тази обстановка на климатична рецесия, в която се намираме ", се споделя в известие в Туитър на лондонския клон на " Грийнпийс ".

Активистите дойдоха пред постройката на Вербовъчна разработка на площад " Сейнт Джеймс " в 2.00 ч по Гринуич и се разположиха в специфични контейнери, блокиращи входа на централата, а екип от алпинисти се провеси с въжета по фасадата.

" Вербовъчна разработка провокира климатична рецесия, която заплашва милиони човешки животи и бъдещето на всичко живо ", сподели деятелят Пол Морозо.

" Науката е безапелационна - би трябвало да спрем търсенето на нов нефт и газ, в случай че желаеме годна за живеене планета. Вербовъчна разработка би трябвало или да почисти, или да се откаже ", сподели Морозо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР