Активисти и симпатизанти на ГЕРБ се събраха на протести тази

...
Активисти и симпатизанти на ГЕРБ се събраха на протести тази
Коментари Харесай

ГЕРБ излязоха на протести, репресирали ги |

Активисти и симпатизанти на ГЕРБ се събраха на митинги довечера пред дирекцията на Министерство на вътрешните работи в центъра на Пловдив и пред РПУ-Поморие. Същевременно водачът на партията Бойко Борисов разгласи от Видин, че " от комунизма не е имало такива репресии " и " Радев и Рашков желаят физически да се саморазправят с ГЕРБ ".

„ Можехме да залеем региона с хиляди възмутени хора. Решихме да дойдем тук, с цел да изразим безапелационната си позиция, че няма да позволим това да продължава ”, съобщи Спас Гърневски от гражданската квота в пловдивската листа на ГЕРБ по време на митинга пред дирекцията на Министерство на вътрешните работи в центъра на Пловдив.

„ В това държавно управление са хора, които по през целия ден вършат всичко друго, само че не и да си правят работата, заплашвайки, тероризирайки и сипейки безпочвени ругатни, обиди и клюки против някогашните ръководещи, без да имам нито едно доказателство ”, сподели още Гърневски.

Теодора Балканска, кандидат-депутат от листата в 17 МИР, твърди от своя страна, че повече от 24 часа в цялата област репресиите не стопират, имало сигнали за насила за сключване на празни протоколи и за хора, които са признати в болница:  „ Преди 30 години ли се връщаме? Аз не го помня това време. Дано не се върне! Тук има млади интелигенти хора. Ни сме тук спокойно. Надяваме се да ни чуят ".

Протестът в Поморие

Кметът на Поморие Иван Алексиев, лидерът на бургаската листа на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, регионалният водач на ГЕРБ Димитър Бойчев и поданици на село Бата се събраха тази вечер на безмълвен митинг пред РПУ-Поморие, с цел да " изразят поддръжката си и гражданската си позиция в отбрана на арестувания без обвинявания кмет на селото Георги Георгиев ".

„ Хората от село Бата са извънредно удовлетворени от своя кмет, те са тук да го поддържат. Тук не са единствено симпатизанти от ГЕРБ. Тук са и фамилията на кмета Георги Георгиев, които нямат никаква информация. Имаме доста въпроси към шефа на полицията в Поморие - повдигнато ли е обвиняване, какви доказателства има, има ли прокурорско предписание за задържането. Това полицейско задържане се трансформира в полицейщина. Викани са и чиновници на община Поморие по проблема, държани са часове наред ", съобщи кметът на Поморие Иван Алексиев.

„ Нямаме информация, помолихме да слезе шефът на Районното ръководство, с цел да каже какво се случва. По наша информация се работи по доноси, това ни навежда на мисълта за връщане на едни други времена. Няма обвинявания към кмета на село Бата. Някой очевидно се надява тези дейности да се отразят на изборния ден, на мен ми наподобява на 1944 година. Вихри се безвластие в страната, образец за това е казусът от през вчерашния ден с кметицата на село Лозарево в Сунгурларе “, съобщи Димитър Бойчев.

Водачът на бургаската листа Любен Дилов сподели, че служителите на реда не дават никаквo пояснение, даже на роднините на кмета.

Става дума за кмет пети мандат, възрастен и почитан човек. След два дни изборите ще свършат, по какъв начин хората ще се гледат в очите. Задържат се хора по анонимни доноси! - безапелационен е Дилов.

Борисов от Видин: Радев и Рашков желаят физически да се саморазправят с ГЕРБ

От комунизма не е имало такива репресии! Влизат по къщи, тарашат, арестуват. Акция " Респект " тече с цялостна мощ. И след това някой се чуди за какво не направиха държавно управление със 160 души болшинство!? Трябваше да се даде поле на Радев и Рашков да се саморазправят с ГЕРБ. Физически! Така работят комунистите. Без съд и присъда. Обвиняват и санкционират. Като при " Народния съд ". Не знам до каква степен ще стигнат. Това са безскрупулни хора, съобщи Бойко Борисов по време на предизборна среща във Видин.

По думите на Борисов ГЕРБ е градивна партия и нейните членове са го доказвали неведнъж с каузи: „ Затова сме опасност и толкоз ни ненавиждат. Затова и мутрите ни назовават мутри. Вдигнахме приходите, пенсиите, учителските хонорари са двойно по-високи, направихме пречиствателни станции, спортни площадки, зали, пътища, газопроводи “.

Борисов попита за какво другите партии не приказват за стратегиите си: „ Те единствено отхвърлят. Веднъж не споделиха какво ще създадат те. Нямат водачи и ги посрещат празни зали. И на фона на това са канят да печелят изборите. " Нещо друго " ще значи еднолична власт на Румен Радев и замяна. Няма да се изненадам, в случай че и след тези избори не се образува кабинет ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР