Ако знаете какво желае вашето дете за Коледа и искате

...
Ако знаете какво желае вашето дете за Коледа и искате
Коментари Харесай

Търговци съветват: Поръчвайте коледните подаръци отсега

„ Ако знаете какво желае вашето дете за Коледа и желаете да избегнете може би най-безумната конкуренция за дарове от години, купете ги в този момент и ги скрийте в дрешника “, поучават фирмите за играчки във Англия, представени от локалното издание Гардиан.

Причините са няколко. На първо място до Коледа се чака цените доста да се покачат. На второ място – световната верига на доставки към момента е затруднена и се чакат забавяния и дефицит при потребителските артикули.

Някои от по-големите вериги за играчки към този момент се пробваха да се презапасят авансово, само че имат проблем със складовото пространство. Друг огромен проблем са извънредно високите разноски и лимитираната наличност на контейнери за доставки от индустриалните бази в Азия. В резултат на пандемията от ковид контейнери се струпват на неправилни места, където чакат да бъдат разтоварени или просто стоят празни. Производството на самите контейнери внезапно се срина предходната година.

В допълнение към компликациите с корабоплаването търговците на дребно на играчки са изправени и пред дефицит на водачи на камиони, които да транспортират стоките след идването им във Англия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР