Ако запитате познатите си, какво знаят за тантрическия секс, ще

...
Ако запитате познатите си, какво знаят за тантрическия секс, ще
Коментари Харесай

5 неща от тантра, които ще ви дадат по-красиви преживявания в сексуалния живот

Ако запитате познатите си, какво знаят за тантрическия секс, ще чуете почти следното: практикува го Стинг със брачната половинка си и това занятие продължава с часове.

Какво в действителност е тантра? И най-много, какви правила от тази загадъчна процедура може да се употребяват, с цел да стане по-вълнуващ сексът в всекидневието ни?

Да стартираме с това, че небивалиците за тантра секса са всеобщо публикувани. Някои ще ви настояват, че това е „ секс от разстояние, при който сътрудниците си разменят мисли и от това свършват “. Някъде може и да съществуват толкоз мощни връзки сред мъж и жена, че през стотици километри да си поделят оргазмите единствено посредством мисловна активност. Но в действителност се касае за тривиално комплициране – не, тантрическият секс няма нищо общо с „ лечебни сеанси през телевизионния екран “, каквито всеобщо пробутват някои кабеларки.

Но може би в този момент е моментът да научите простата истина, от която може и да ви „ заболи “: тантра въобще не полово насочена процедура.

Екзотичната, съгласно нашите разбирания, идея се ражда в Индия преди хилядолетия. Корените на тантра се губят в индуизма. По своята същина тантра е духовна процедура, обвързвана с медитиране, ръководство на дишането, осъзнаването и реализирането на връзката сред нас и околния свят, включително и с хората в него. Скука, нали? Изобщо не е досада.

Тантра преглежда всеки аспект от човешкия опит, в това число и секса, като капацитет за персоналното развиване. За тантриста животът това е безпределно многообразие от благоприятни условия, посредством които да учим себе си. Всяка активност – да се храним, да пием, дишаме, танцуваме, да вършим секс – в случай че се прави не по табиет, а с цялостно вглъбяване, ни носи приятност.

Идеята за тантрическия секс се състои в това, да установим непосредственост с колегата си. За да я изпълним, предумишлено се употребяват мудни, премислени придвижвания, опитваме се да синхронизираме дишането на двамата, да използваме нескончаем зрителен контакт и да разменяме чувствените си чувства. За разлика от „ естествения “ секс, задачата на тантрическия не е оргазменото прекарване, а самият развой, „ пътуването “, което дава на двойката задълбочена връзка. Тантра не е свежарската пенетрация, демонстрирана в порното, а муден секс, по време на който може даже да поспите, с цел да продължите още веднъж по-късно. Бавното потапяне в чувствата ни, детайлното проучване на тялото на колегата, проучването му, в случай че щете в жанр „ занимателен каданс “, са изключително прелестно занятие за дамите, на които им е нужно повече време, с цел да усетят възбудата, която при мъжете се случва доста по-бързо.



И без да навлизате в дълбокото на теоретичните постановки за тантра, може да употребявате техники от нея, които да въведете в секса на всекидневието си.

Дишане

Сега спрете да четете и направете 10 доста дълбоки вдишвания. Усещате ли, че се чувствате по-добре? Опитайте същото и преди секс: направете 10 дълбоки вдишвания с цел да „ се заземите “ и да се настроите за секс. Същата процедура се употребява в йога – дишането оказва помощ да се концентрираме върху контакта с колегата. Може да продължите, като се опитате да синхронизирате вдишването и издишването си. Седнете един против различен (не е наложително да е поза лотус) и наблюдавайте дишането си, с цел да го „ пренастроите “ – когато сътрудникът ви вдишва, вие – издишвате или противоположното. Твърди се, че синхронизирането на дишането на двамата им обезпечава „ мощна връзка на енергийно равнище “. Има една специфичност: не използвайте мозъка си в такива моменти! Не мислете за работата си или за проблемите на роднините.

Забавяне

Най-важното е тантра да се практикува в спокойна конюнктура – без децата да са в близост или други родственици да ви чакат за вечеря в прилежащата стая. Посветете част от отпуска си или през почивните дни за любовните ритуали. Тантрическите практики са неуместно занятие за припрените характери, тъй като при тях половият акт и оргазмът не са главните цели на секса. Не бързайте с предварителните милувки, не бързайте със събличането. Започнете с леки масажни дейности и галене; изучавайте се взаимно, все едно, че сте дружно за пръв път. Опитайте да осъзнаете, че самите елементарни придвижвания ви носят приятност тъкмо в този миг. Мислете за „ сливането “ с колегата си, а не за оргазмите, които ще се случат. За да постигнете оптимално закъснение, ще срещнете препоръки от мастити „ познавачи “, които упорстват за практиката „ три вместо 30 “. Тоест, неща, които нормално вършиме 30 пъти – 30 придвижвания, тласъка и така нататък – сведете до трикратно изпълнени, само че за същото време.



Зрителен контакт

За множеството хора, живеещи в забързания темп на западните култури, е сложна работа да употребяват тантра в всекидневието си. Но това може да се промени, в случай че се отнасяте към нея като към процедура, която да ускори връзката ви с колегата. Най-простият метод е, по време на секс да се гледате в очите един различен. За тантристите очите са „ врата към душата “. Така че, „ кучешката “ не е най-хубавата поза за реализиране на духовно доближаване. Ползвайте класическата поза, наричана Яб-Юм (Yab Yum), която символизира божественият съюз на мъжкото и женски начала. Жената седи върху бедрата на мъжа, прегръщайки го с ръце, а краката ѝ са скръстен зад тила му. Гениталиите на двамата са компактно долепени. Това е идеална поза, при която се открива контакт с взор и се реализира по-лесно синхронизиране на дишането. Ако мислите, че не сте заели вярната поза, може да потърсите видео в YouTube.

Прехвърляне на сила

В разбиранията на Изтока тантра се свърза директно с силата, а в случай че подходим по-просто – с виталната мощ, която по време на секс сътрудниците си предават един на различен. От това се поражда чувството за целокупност, за познаване и откриване на загадките на света. Практиката цели да се разбуди този запас и да се научим да го направляваме. Какво оказва помощ на дамата да реалокира сила в тялото си по време на секс? Свиването на интимните мускули. Те работят като помпа. Представете си, че силата, която се намира в гениталиите ви, се движи нагоре по гръбначния дирек, през главата и се предава в тялото на колегата. Може и да ви е смешно, само че се пробвайте просто да пресъздавате описания развой. Когато един път си го визиите, ще се запитате каква сила „ наливате “ в мъжа. Какъв цвят е, какъв брой „ мощна “ е струята? Ще научите доста за себе си, когато го постигнете.

Има една забавна тантрическа процедура, която сексолозите предлагат. Условно е наричана „ опит за всекидневна лоялност “. Най-добре е да се практикува заран, незабавно след пробуждане. Когато и двамата са легнали в поза „ лъжички “, мъжът обгръща дамата изотзад и се „ гмурва “ в партньорката си за 5-10 минути. Съветът на експертите е, да не се правят никакви придвижвания. Просто хармонизирайте дишането си и си почивайте. През едно поемане дамата свива мускулите на влагалището си. Ако съумеете, ще почувствате нещо в действителност ново.



Соло занимания

Това, което прави тантрата още по-привлекателна е, че може да се практикува независимо. Когато се чувствате самотни може да поработите върху дишането, осъзнаването на желанията си и да си извършите „ полово разузнаване “ на тялото. Всички техники, за които стана дума нагоре, са използвани и за мастурбация. Забравете за играчките – ползвайте единствено пръстите си и посредством тактилните чувства от допира със личната ви кожа, откривайте зоните, които ви носят наслаждение. Помнете, че няма за къде да бързате, тъй като вие сте най-прекрасното творение в света и сте почтени за най-продължителните и чувствени милувки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР