Ако за утре сте планирали разходка някъде на открито, по-добре

...
Ако за утре сте планирали разходка някъде на открито, по-добре
Коментари Харесай

Синоптиците с много лоша прогноза за утре! Първо ще грейне слънце, но за кратко, а после небето над България ще потъмнее

Ако за на следващия ден сте възнамерявали разходка някъде навън, по-добре си останете у дома. Рискувате да се приберете мокри от дъжда или простудени. Поне по този начин вещаят синоптиците.

Утре над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Над Западна и Централна България към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места там ще има краткотрайни превалявания, краткотрайно - интензивни и съпроводени с гръмотевични стихии. Има условия за градушки. Ще духа юг-югоизточен вятър, който в Източна България ще се усили и ще е сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°. През нощта против понеделник краткотрайни валежи ще има тук-там и в източните региони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С него ще нахлува студен въздух.

Над Черноморието ще най-вече слънчево. След обяд и по здрач по северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за дъжд е дребна. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, по здрач ще се усилва.

Над планините в утринните часове ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа най-вече мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 18°.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месец септември (949 hPa) и ще се намали още.
В началото на идната седмица ще бъде относително хладно, с променлива облачност, съвсем без превалявания. Във вторник северозападният вятър ще отслабне, без да стихва. През нощта против сряда тук-там в Южна България още веднъж ще има валежи, само че след това облачността ще намалее.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР